Вижити в пеклі, не втратити віру: у Кропивницькому створили збірку історій героїв АТО

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні, 8 серпня, у Кіровоградському обласному госпіталі презентували проект “Сила життя”, в рамках якого було створено три відеоролики та збірку життєвих історій учасників АТО.

На сторінках брошури “Сила життя” розповідається 12 історій чоловіків, які, побачивши пекло, не тільки не зламались, а і знайшли в собі сили допомагати іншим, знайти свою справу.

Психолог центру “Компас” Анна Колєва, журналіст Вікторія Семененко та учасник АТО Володимиром Мухуровим взимку цього року під час проекту “Активні громадяни” об’єдналися та почали роботу над спільним проектом. Вікторія подала ідею створити збірку історій про учасників АТО, Анна з Володимиром планували відзняти три відеоролики про них.

“Не всі учасники буклету можуть бути сьогодні на презентації. Але це ще один доказ того, що життя триває, адже вони зараз поринули у робочі будні”, – зазначила Анна Колєва.

DSC_0829

Серед таких Олександр Ципарський, який зараз знаходиться у відрядженні в далекій Африці. Про свого сина-героя під час презентації розповіла Людмила Ципарська:

“Коли прийшла повістка, Саша був у Києві на роботі. Він відразу ж приїхав і пішов у військкомат. Він працював борт-провідником на авіакомпанії “ЮТейр-Україна”. Роботодавець його підтримував і на фронті – зокрема, надсилав медикаменти, – говорить Людмила і розповідає про те, як її син врятував життя побратиму. – Він був борт-провідником, тому він уміє надавати першу допомогу. Коли Олександру Чалапчію під час поранення відірвало обидві ноги, мій син надав йому першу медичну допомогу. У них якраз були медикаменти, які авіакомпанія надіслала. Завдяки тому, що мій Саша зробив правильні уколи, правильні перев’язки, чоловік вижив. Я пишаюсь тим, що мій син врятував життя такій золотій людині як Олександр Чалапчій”.

DSC_0895

На важливості подібної справи наголосив єпископ Голованівський і Кропивницький владика Марк:

“Було би дуже не правильно, аби воїни, які перебувають на передовій, ризикують своїм здоров’ям, життям, верталися сюди і почували себе залишеними. Церква підтримує кожного, хто в такі хвилини намагається допомогти, підставити своє плече своїм співбратам-воїнам. Цей проект – такий вияв подяки воїнам”.

DSC_0855

Наразі було роздано перших 30 збірок безкоштовно. І поки організатори планують друк наступного тиражу, гості презентації уже чекають нової і сподіваються, що це видання стане серійним.

DSC_0861

DSC_0808

DSC_0812

DSC_0846

DSC_0821

Поширити:

Залишити коментар:

коментар