У Кіровограді суд на два місяці відправив за ґрати винуватця смертельної ДТП

Олександр Постриганенко на суді, фото Олени Шворак

Суддя Ленінського райсуду Кіровограда Андрій Загреба, сьогодні, 29 червня, відправив винуватця смертельної ДТП Олександра Постриганенка на два місяці за ґрати.

Такий термін міри запобіжного заходу, без права на заставу, обрав суддя водію автомобіля “Citroen”, який, ймовірно, перебуваючи напідпитку, перевищив швидкість та виїхав на зустрічну смугу, внаслідок чого зіштовхнувся з “Москвичем”. Водій радянського авто згодом помер у лікарні, а життя 6-річного хлопчика досі перебуває в небезпеці. Ще 4 пасажирів також отримали важкі травми.

На судовому засіданні, де водію “Citroen” обирали міру запобіжного заходу, прокуратура вимагала зловмиснику 60 діб арешту без права на заставу.

“Не можна відпускати підозрюваного додому, тому що він має міцні соціальні звязки, може змінити місце проживання, знищити докази, а також, впливати на свідків. Крім того, він намагався втекти з місця ДТП, щоб уникнути відповідальності”, – заявив прокурор.

Адвокат підозрюваного просив у суду обрати підопічному запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, мотивуючи це тим, що молода людина не притягувалась до кримінальної відповідальності, і щиро кається у скоїному. Також Олександр Постриганенко повністю визнав свою провину на суді і заперечив твердження про те, що намагався втекти.

“Я заперечую. Я не згоден з вашими словами. Я пішов оглянути місце ДТП і не намагався втікти звідти. Перше моє питання було – “Як постраждалі?”. Я намагався максимально допомогти. Я признаю свою вину, я не хотів, щоб так було”, – заявив Постриганенко.

Вислухавши обидві сторони, суддя Ленінського райсуду Кіровограда Андрій Загреба обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком 60 діб, без права на заставу. Сторона захисту має 5 днів на оскарження рішення в апеляційному суді.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар