Екс-керівника Кіровоградського обласного Держгеокадастру залишили під вартою

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Судді Апеляційного суду Кіровоградської області не підтримали апеляційну скаргу адвоката підозрюваного у отриманні хабара в.о. начальника Держгеокадастру області Андрія Піньковського і залишили у силі рішення Ленінського райсуду обрати запобіжний захід у вигляді двох місяців тримання під вартою.

Про це повідомив кореспондент Першої електронної із засідання суду.

Адвокат Піньковського просив обрати запобіжний захід не пов’язаний із триманням під вартою, а саме: взяття Андрія Піньковського на поруки.

Крім того, підозрюваний і адвокат запевняли, що розмір застави, яку визначив суд є завеликою.
Андрій Піньковський на суді запевнив, що 670 доларів, знайдені у його гаманці та 5 900 доларів, які знайшли у автівці, належать йому. Але в той же час, він наполягав на тому, що сума застави яку йому призначив Ленінський суд (698 тис. грн) завелика. В той самий час, походження грошей, які були вилучені при затриманні він пояснив словами: “Це були зібрані кошти на закупівлю певних товарів”.

Представник прокуратури заявив, що запобіжний захід у вигляді двох місяців тримання під вартою є справедливим, адже підозрюваний, маючи зв’язки, впливатиме на хід слідства, і матиме можливість знищити докази.

Вислухавши обидві сторони, суддівська колегія у складі суддів Олексієнко І.С., Іванова Д.Л. та Поступайла Н.І. вирішила не задовольняти апеляційну скаргу захисника Піньковського. Керівник Держгеокадастру області залишиться під вартою.

Нагадаємо, СБУ спільно з прокуратурою затримали Андрія Піньковського та Дмитра Якимчука під час одержання від представника фермерського господарства 14 500 доларів США за оформлення документів на оренду 62 га землі.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар