Кіровоградські депутати стверджують, що вони не в силі зупинити будівництво у дворі будинку

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Жителі будинків по вулиці Чміленка 71 та 73 виступають категорично проти будівництва у своєму дворі. Також вони відмовляються від компенсації у розмірі 100 тис. грн,  які готовий дати їм забудовник на благоустрій прибудинкової території.

Сьогодні, 23 червня,  на засідання постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва, реклами, регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища прийшли жителі будинків по вулиці Чміленка,  де забудовник на початку червня розпочав будівництво двоповерхового офісного приміщення.

“Я виросла у цьому будинку.  Тут зараз росте моя донька. Я хочу,  щоб у неї був двір,  де вона зможе гратися. Крім того, я не хочу вийти на балкон і дивитися на стіни його офісу,  слухати шум машин”, – розповідає мешканка одного з будинків по Чміленка. – Ми самі відновлювали цей дитячий майданчик, а тепер на його місці забудовник хоче поставити офіс”.

За словами начальника управління архітектури міської ради Вадима Мездріна,  усі документи на початок будівництва у забудовника є (договір оренди,  дозвільна документація),  тому припинити будівництво зараз немає законних підстав.

Член постійної комісії,  депутат Кіровоградської міськради Сергій Капітонов повідомив жителям вулиці Чміленка,  що міська рада у даному випадку нічим допомогти не може.

“У вас є лише 2 варіанти – домовитися із забудовником або подавати в суд. Іншого виходу немає.  Скасувати земельне рішення попередньої сесії ми не маємо повноваження”,  – сказав Капітонов.

Нагадаємо,  вчора міський голова Андрій Райкович дав розпорядження профільним управлінням дослідити проблему, з якою зіштовхнулися мешканці будинків по вулиці Чміленка. Також міський голова наголосив, що дасть завдання членам земельної комісії розібратися в даному питанні.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар