Кіровоградці сказали президенту-агресору “Stop Putin Stop WAR in Ukraine”!!!

Декілька сотень кіровоградців вийшли на площу Героїв Майдану, аби долучитися до міжнародної акції “Stop Putin Stop WAR in Ukraine”.

Небайдужі містяни висловили своє категоричне несприйняття агресивної політики Президента РФ Володимира Путіна та вимагали забрати російські війська з України. Як повідомила на мітингу представниця організаторів мітингу Вікторія Касьянова, така акція проходила одночасно у 24 містах з 16 країн Європи.

Кіровоградці, які прийшли на акцію, тримали у руках державні прапори та плакати “Стоп Путін, Стоп війна”, “Stop Putin’s war in Ukraine, more sanction to Russia” та інші. Організатори акції також створили символічну інсталяцію, де біля фото Президента країни-агресора розмістили імпровізований цвинтар з хрестами і лампадками. Всіх бажаючих запрошували написати листа “кремлівському кату”.

“Цією акцією ми хочемо привернути увагу очільників європейських країн, депутатів європарламенту до подій, які відбуваються в Україні. Ми вимагаємо негайного виведення російських військ з України та введення 24-годинної наглядової місії ОБСЄ”, – повідомила у своєму виступі Вікторія Касянова.

Перед небайдужими кіровоградцями, які долучились до акції, виступив Єпископ Кіровоградський і Голованівський Марк.

“Ми не запрошували війну, ми не готувалися до неї. Але опинилися у такому стані, коли змушені реагувати на агресію інших людей. Ми бачимо скільки горя і біди може принести одна людина, наділена владою. Вогнище краще загасити, коли воно починається, ніж дочекатися великої пожежі, а потім всім світом її гасити. Ми звертаємося до своїх європейських друзів: у вас є повно можливостей зупинити Путіна, а відтак – зупинити війну”, – сказав єпископ Марк.

Він також зазначив, що перш ніж просити у когось допомоги, ми маємо поглянути на самих себе, як ми поводимося, як поводяться наші чиновники, наші лідери, чи є у нас усвідомлення цієї страшної біди, яка рухається зі Сходу. На думку настоятеля церкви Київського патріархату у області, серед нас самих, ще є багато байдужих людей, які вважають, що краще відсидітися, неначе війна їх і не стосується.

На мітингу виступили також громадські діячі міста: Олександр Ратушняк, Тетяна Бородіна, Олег Кокуленко, та ін. Із вуст кожного лунав заклик не стояти осторонь великого випробування, яке лягло на плечі нашого покоління.

Завершили мітинг колективним виконанням державного гімну України.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар