У Кіровограді кілька тисяч містян відзначили День перемоги над нацизмом у Другій світовій (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Декілька тисяч кіровоградців, сьогодні, 9 травня, пройшли ходою від площі Героїв Майдану до Фортечних Валів та поклали квіти до меморіалів пам’яті загиблим. Таким чином містяни відзначили День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

У ході взяли участь мешканці Кіровограда, представники різноманітних громадських організацій, очільники області та міста, військові, учасники АТО, та інші. Колону очолили народний депутат України Станіслав Березкін, голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко, міський голова Андрій Райкович, керівник обласного військкомату та рятувальної служби.

Кіровоградці поклали квіти до пам’ятників „Вічний вогонь”, „Багнет”, „Жертвам фашизму” та на Алеї загиблим в АТО. Також поздоровлення з Днем перемоги над нацизмом та букети квітів отримали декілька десятків ветеранів, які сиділи у затінку, неподалік „Вічного вогню”.

Більшість кіровоградців, як і торік, у цей день, використовували символ пам’яті “Червоний мак”. Група людей, членів забороненої в України колишної КПУ, прийшли на ходу з прапорами перемоги, з яких, щоб не порушувати закон про декомунізацію, вилучили зображення серпа та молота.

Захід пройшов спокійно, без сутичок і провокацій. Ходу та покладання квітів охороняли десятки поліцейських.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар