Кіровоградські чорнобильці отримали житло, грамоти і медалі (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

26 квітня Україна відзначатиме 30-ті роковини з дня вибуху на Чорнобильській АЕС. У переддень скорботної дати ліквідаторів, вдів та постраждалих від аварії на ЧАЕС запросили до Кіровоградської міськради, де вручили ордери на квартири, грамоти, подяки, відзнаки та медалі.

Нарешті власне однокімнатне житло отримали Микола Вороненко (віднесений до 1 категорії постраждалих) та Олег Коломієць (2 категорія постраждалих), які стояли на квартирному обліку з 1997 та 1992 років відповідно.

За особисту мужність, виявлену під час ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, Почесною грамотою Кіровоградської міської ради та виконавчого комітету нагороджені ліквідатори  Іван Мараховський та Михайло Мохонько.

Грамоти і подяки Кіровоградської міськради і виконкому отримали також 43 учасники ліквідації аварії та 5 членів комітету вдів Кіровоградської міської громадської організації „Союз Чорнобиль України”.

Усі присутні ліквідатори та вдови чорнобильців (загалом 265 осіб) отримали пам’ятні медалі до 30-ї річниці Чорнобильської катастрофи.

Півмільйона людей боролися з невидимим безжальним ворогом, що забрав життя тисяч незабутих героїв, які відвернули ще більше лихо – ще один вибух, який стер би з лиця Землі половину Європи. Ми вклоняємося героям, які у квітні 1986 року, ціною власного здоров’я та життя, захистили не тільки Україну, а й усе людство. Тим, хто першими з перших вийшли на боротьбу з оскаженілим реактором. Вічна пам’ять загиблим і шана живим!

Поширити:

Залишити коментар:

коментар