У Кропивницькому видали 300 продуктових наборів для ВПО (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Триста продуктових наборів видав сьогодні, 19 січня, для переселенців у Кропивницькому  Благодійний фонд “Збережемо українців”.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Благодійний фонд “Збережемо українців” заснувала група знайомих-підприємців на початку повномасштабного вторгнення росії на територію України у 2022 році. Волонтерам Фонду вдалося налагодити стабільні партнерські стосунки з українськими та закордонними донорами, завдяки яким мають змогу надавати всебічну допомогу військовим, внутрішньопереміщеним особам, а також медичним закладам. До прикладу, благодійники відремонтували покрівлю в будинку компактного проживання ВПО в Оситняжці, що на Кіровоградщині, утеплили фасад, а також закупили побутову техніку.

Сьогодні 300 родин з різних куточків Кіровоградщини вперше отримали гуманітарну допомогу від партнерів фонду “Збережемо українців” – міжнародної благодійної організації “Енеїда”. До продуктового набору волонтери поклали олію, цукор, крупу, макаронні вироби, консерви, чай та згущене молоко.

9

1

Директор і співзасновник фонду Андрій Сєдов каже, що наповнення коробок щоразу може відрізнятися залежно від того, чи їх надіслали донори готовими, чи благодійники зібрали самостійно. Також можуть відрізнятися й категорії пільговиків, яким надають допомогу.

Так минулого разу допомогу отримували пенсіонери та студенти. Сьогодні ж перевагу надають багатодітним родинам, яким окрім стандартного гуманітарного набору, видають підгузки та дитяче харчування.

2

Ганна Бурмістрова родом з Херсонської області, нині разом з чоловіком та чотирма дітьми проживає в Олександрії. Каже, що дуже вдячна за допомогу, адже після пережитого в окупації почала ще більше цінувати роботу волонтерів. 

“Разом з дітьми ми пробули в окупації , в селі Новорайську, шість місяців. Ситуація з продуктами була дуже складною, особливо коли росіяни зайшли в наше село в квітні  й почали контролювати блокпости. Автівки з допомогою іноді приїжджали порожніми, бо росіяни забирали продукти, а якщо й навіть щось вдавалося довезти, то нам видавали одну буханку хліба раз на шість днів на родину. Бувало й таке, що не встигала за нею взагалі, бо не вистачало на всіх. Ясно, що отриману допомогу віддавали дітям. Пам`ятаю, як після окупації з`їла цілу хлібину сама з голоду, й потрапила в лікарню. Не знаю, що б ми робили без волонтерів, які привозили нам допомогу попри все те, що відбувалося в нас в селі. Завдяки добрим людям ми з дітьми ледве виїхали звідти, якраз на мій день народження в серпні. В інший день люди з дітьми теж намагалися виїхати, але потрапили під обстріл”.

13

Жінка каже, що приїхала до Кропивницького, аби отримати підгузки для дітей, зокрема для дочки, яку  морально травмували обстріли рідного села.

Волонтерка Благодійного фонду “Збережемо українців” розповіла, на якій підставі видають допомогу:

“Ми звіряємо всі необхідні документи, чи збігаються вони з даними у формі, яку ці всі люди заповнювали раніше. Сюди входить довідка ВПО, паспорт і податковий номер. Але не завжди виходить дотримуватися такої чіткої процедури. Коли ми їздили видавати допомогу на деокуповану Херсонщину, доводилося заповнювати всю інформацію вручну з нуля. Тобто той, хто прийшов, той і отримав. На прифронтові території ми їздимо не часто, через об`єктивні причини, однак намагаємося допомагати ВПО на Кіровоградщині і збільшувати обсяги цієї допомоги”.

5

6

3

4

7

8

11

Дізнатися більше про роботу фонду та  зареєструватися на подальші видачі гуманітарної допомоги можна у Телеграм-каналі БО “БФ “ЗБЕРЕЖЕМО УКРАЇНЦІВ” за посиланням https://t.me/save_ukrainians_fund

Віта Банташ, Перша електронна газета.

Нагадаємо, 21 грудня у Кропивницькому видали близько 6 тонн гуманітарної допомоги (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Читайте також: пільги для переселенців на комуналку і дрова. Як отимати?

Поширити:

Залишити коментар:

коментар