У Кропивницькому видали близько 6 тонн гуманітарної допомоги (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Чотириста двадцять продуктових наборів видав для переселенців у Кропивницькому  Благодійний Фонд “Збережемо українців” сьогодні, 21 грудня.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Благодійний Фонд “Збережемо українців” заснувала група знайомих-підприємців на початку повномасштабного вторгнення росії на територію України у 2022 році. Волонтерам Фонду вдалося налагодити стабільні партнерські стосунки з українськими та закордонними донорами, завдяки яким мають змогу надавати всебічну допомогу військовим, внутрішньопереміщеним особам, а також медичним закладам. До прикладу, благодійники відремонтували покрівлю в будинку компактного проживання ВПО в Оситняжці, що на Кіровоградщині, утеплили фасад, а також закупили побутову техніку.

Натовп біля пункту видачі допомоги почав збиратися ще о 10-тій ранку. У черзі на отримання продуктів – здебільшого пенсіонери й студенти. Директор і співзасновник фонду Андрій Сєдов каже, що ці люди отримують від них допомогу вперше. Такою була умова донорів. Відтак, до обласного центру завітали ВПО, які нині проживають в Знам`янці, Олександрії та інших населених пунктах Кіровоградщини.

2

“В нас видачі допомоги відбуваються регулярно, однак є категорії людей, які донор не погоджує. Наприклад, частіш за все ми працюємо з родинами переселенців, які виховують маленьких дітей. Сьогодні в нас є ті, хто в цілому не отримав гуманітарку, а також ті, хто отримує її вперше саме від нас – студенти, пенсіонери. Для них приготували 420 продуктових наборів, загальною вагою приблизно 6 тонн. Географія отримувачів достатньо широка, тут люди з різних населених пунктів області, де ситуація з видачею допомоги трохи гірша”,- додає Андрій Сєдов.

6

7

Пані Аліна доєднується до черги ближче одинадцятої. Вона родом з Харкова. Переїхала до Кропивницького разом з родиною на початку повномасштабного вторгнення через інтенсивні обстріли. Під час одного такого їм пошкодило будинок.

“Ваше місто подобається, прийняли тепло. Про видачу гуманітарної допомоги дізналися через соціальні мережі, потребуємо продуктів харчування а також засобів гігієни для дітлахів”.

1

Пенсіонерка Марина, почувши нашу розмову, додає, що продуктів дійсно не вистачає.

“Я з Луганської області, Сіверськодонецьк. Моя квартира згоріла, а місто окупували. У липі минулого року приїхала сюди. Мені важко з купівлею продуктів, одяг вже який є, такий і ношу, а от їжі та ліків потребую щодня. Тому й прийшла сюди, тут люди хороші, допомагають”.

3

Відтак, у коробки з гуманітарною допомогою, вагою 15 кілограмів кожна, волонтери поклали олію, крупи, макарони, консерви, цукор. Вони пояснюють, що наповнення коробок кожного разу може відрізнятися, в залежності від того, чи їх надіслали донори готовими, чи благодійники зібрали їх самостійно.

5

Волонтерка Анастасія розповіла, на якій підставі видають допомогу:

“Ми звіряємо всі необхідні документи, чи збігаються вони з даними у формі, яку ці всі люди заповнювали раніше. Сюди входить довідка ВПО, паспорт і податковий номер. Але не завжди виходить дотримуватися такої чіткої процедури. Коли ми їздили видавати допомогу на деокуповану Херсонщину, доводилося заповнювати всю інформацію вручну з нуля. Тобто той, хто прийшов, той і отримав. На прифронтові території ми їздимо не часто, через об`єктивні причини, однак намагаємося допомагати ВПО на Кіровоградщині і збільшувати обсяги цієї допомоги”.

16

14

Завтра волонтери планують видати 50 продуктових наборів у Малій Висці, а на наступному тижні – близько 300 у Кропивницькому.

Дізнатися більше про роботу фонду та  зареєструватися на подальші видачі гуманітарної допомоги можна у Телеграм-каналі БО “БФ “ЗБЕРЕЖЕМО УКРАЇНЦІВ” за посиланням https://t.me/save_ukrainians_fund

4

8

9

10

11

12

15

Віта Банташ, Перша електронна газета. 

Нагадаємо, пільги для переселенців на комуналку і дрова. Як отимати?

Читайте також: дороги, комуналка, мова – переселенці розповіли про життя у Кропивницькому

Поширити:

Залишити коментар:

коментар