Голова благодійної організації з Кіровоградщини за хабар переправляв призовників за кордон

Управління СБ України в Кіровоградській області затримало голову однієі з місцевих благодійних волонтерських організацій та посередника, які організували протиправну схему з незаконного переправлення через державний кордон України до країн ЄС осіб, які підлягають призову.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на СБУ в Кіровоградській області.

Зловмисники на постійній основі з початку війни незаконно переправляли за кордон чоловіків призовного віку під виглядом волонтерів або на ПМП. Так, за виїзд чоловіків під виглядом волонтерів ділки встановили оплату у 2,5 тис. доларів, а за виїзд до країн ЄС на постійне місце проживання – вимагали по 5 тис. доларів США.

За 3 місяці війни послугами зловмисників встигли скористатися більше 10 осіб. Крім очільника благодійного фонду та його посередника – підприємця з Києва у злочинній схемі були задіяні посадові особи Державної міграційної служби України.

Співробітники СБУ затримали двох ділків на «гарячому» під час одержання  10 000 доларів від двох чоловіків призовного віку для їх виїзду до ЄС на постійне проживання.

Чоловікам  повідомили  про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.369-2. Також найближчим часом планується повідомлення підозр за ч. 1 ст. 332 КК України та обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, у Кропивницькому посадовець за 7 тис. доларів допомагав ‘відкосити’ від служби

Поширити:

Залишити коментар:

коментар