У Кропивницькому вшанували пам’ять загиблих спецпризначенців

У Кропивницькому вшанували пам’ять військовослужбовців третього окремого полку спецпризначення імені князя Святослава Хороброго Олексія Волохова та Олександра Кондакова.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сайт полку.

24 червня 2014 року під Слов’янськом, в районі cела Красноармійське Донецької області терористи збили гвинтокрил Мі-8МТ. На його борту разом з розвідниками третього полку перебували ще семеро людей.

На Далекосхідному кладовищі зібрались рідні та друзі спецпризначенців, їхні бойові побратими. Присутні поклали квіти на могили героїв. Отець Йосип, настоятель храму святого Володимира Великого ПЦУ, відслужив заупокійну літію за загиблими.

voll3

“Ми всі прийшли, щоб вшанувати новітніх героїв, які поклали своє життя на вівтар нашої України і принесли велику духовну національну жертву. І це не просто жертва – це велике християнське покликання: віддати своє життя за друзів, за рідних, батьківщину. Героями стають ті, хто має велику любов до своєї батьківщини, родини, до своїх близьких і рідних. І саме ця велика любов спонукала стати на захист своєї Батьківщини”, – наголосив отець Йосип.

Тоді на борту гвинтокрила знаходилися підполковник Андрій Бєлкін, штурман майор Дмитро Шингура, бортовий технік майор Руслан Мазунов, два бортових стрілка старші солдати Олексій Волохов та Олександр Кондаков, четверо співробітників СБУ: офіцер зв’язку Центру спеціальних операцій “А” підполковник Ігор Горбенко, старший оперуповноважений в особливо важких справах Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки підполковник Володимир Шкіра, капітан Олександр Петрищук та старший прапорщик Марко Шпак з Центру спецоперацій “А”. Усі вони загинули.

voll2

Присутні вшанували героїв хвилиною мовчання, салютна група виконала символічні постріли на їх честь.

19 липня 2014 року — за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни, Олексія Волохова та Олександра Кондакова нагородили орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Нагадаємо, матері загиблого в АТО кропивничанина передали орден “За мужність”.

Читайте також: Кропивницькі спецпризначенці започаткували нові бойові традиції у Холодному Яру

voll4

voll5 4

Поширити:

Залишити коментар:

коментар