“На 60-метрівці була битва нервів”, – легкоатлетка з Кіровоградщини про виступ на “Різдвяних стартах”

© gathletics.com.ua

Вихованка Гайворонської ДЮСШ Яна Качур після срібла першого змагального дня Різдвяних стартів на дистанції 60 метрів лишилася незадоволеною та вийшла підкорювати наступну по довжині спринтерську дистанцію. І це їй вдалось, золото їй приніс результат 24,37 с.

Про це пише Жорстка Атлетика, повідомляє Перша електронна газета.

Перші емоції та враження Яни відразу після переможного фінішу:

 – Яна, чи справді ти б не виходила на сьогоднішню 200-метрівку, якщо б вчора все вдалось на 60-метрівці?

– Так, це дійсно так. Вчора тренер сказав, що вже на попередніх забігах я затиснулась. 60 метрів така дистанція, якщо не вдався старт, то вже як ти не намагайся, все одно не вдасться щось з себе витиснути. Сподівалась, що на фінал зможу розслабитись, але взагалі не вийшло… Зліва була Ратнікова Віка, а праворуч Бех-Романчук Марина. І коли ми всі втрьох бігли поряд і рівно, починаєш затискатися, починається битва нервів. Думаю в таких випадках провідну роль відіграє не фізична підготовка, а саме психологічна.

7,41… я результатом незадоволена, і незадоволена, що була друга, адже 27 грудня на цій же доріжці я показала 7,29, тож мала всі підстави сподіватись, що буду стабільно міняти 7,40. Але в забігу було 7,43, у фінал 7,41, а у нас з тренером домовленість, якщо перший день я гарно виступаю і він задоволений, то другий день я можу відпочивати, і берегти сили. Оскільки вчора все вийшло погано, довелось бігти сьогодні.

54bae8744c0d0f92b67996828519c538.jpg

Сьогодні, насправді, теж не дуже вдалий біг – 24,37, це далеко не мій найкращий час, навіть минулого року я бігла тут в межах 23,7-23,8. Авжеж є поправка на тренування, на сьогоднішній день ми виконали ще недостатню кількість швидкісних робіт, тож маю надію, ще вдасться допрацювати, ще місяць в запасі є.

 – 7,29 це ж, якщо не помиляюсь, твій особистий?

– Так, до цього в моєму активі було 7,32, які я показала минулорічного сезону на комерції в Польщі. І весь минулий сезон був 7,35-7,38, а цього року відразу 7,29. Я навіть сказала тренеру, що складно буде втримати планку цього результату. Це швидкі секунди для мене, навіть норматив на чемпіонат світу 7,30. Тобто фактично я вже виконала норматив, але оскільки я показала його на змаганнях нижчого рангу, то норматив зарахований не буде.

 – Тобто треба готуватись на ЧУ і повторювати результат?

– Так, треба готуватись на чемпіонат України, командний чемпіонат України і там показувати результат!

Читайте також: “Хочеться боротьби та азарту”, – легкоатлетка Тетяна Мельник після перемоги на Різдвяних стартах

Поширити:

Залишити коментар:

коментар