Порошенко у Кропивницькому розповів, чому доплати до пенсії – це не передвиборчий піар

Сьогодні, 28 лютого, під час виступу на Раді регіонального розвитку Кіровоградщини Президент Петро Порошенко наголосив, що автоматична індексація пенсій та доплати, які пенсіонери отримають у березні та квітні – це нова практика підтримки найменш захищених верств населення, а не передвиборчий піар.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією з офіційного сайту Президента.

Нагадаємо, Петро Порошенко у Кропивницькому оголосив, що вніс у Раду новий законопроект про покарання за незаконне збагачення.

Автоматична індексація пенсій запроваджується з 1 березня цього року. За її результатами пенсії зростуть у понад восьми мільйонів пенсіонерів, а на Кіровоградщині – у 216 тисяч.

«Це не є жодним передвиборчим піаром, бо рішення про це ми разом із Прем’єр-міністром та Урядом прийняли ще у 2017 році. І від завтрашнього дня буде перша індексація. 50% збільшення йде за показником інфляції – 9,8% за минулий рік, 50% – за рахунок випереджаючого зростання заробітної плати, яка склала майже 24,6% в номінальному виразі. Таким чином, для пенсіонера пенсія збільшиться на 17%.

Наголошую, йдеться не про одноразову акцію, а в обов’язковому порядку, як ми заклали. Це має здійснюватися обов’язково щороку», – повідомив Президент.

Глава держави також повідомив, що крім індексації, відбудеться виплата допомоги найменш забезпеченим верствам населення.

5f7b49e3317066603881e13a394e6ac2.jpg

На думку Порошенка, пенсіонери найбільше постраждали від війни. Якщо мінімальну заробітну плату суттєво підвищили і сьогодні вона складає 4170 грн, то пенсіонерам пенсія так не підвищувалася. Президент також наголосив, що соціальна справедливість має бути спрямована на кожного, включно з тими, хто працював на низькооплачуваних роботах.

«І якщо при індексації пенсія буде підвищена кому на 400 грн., кому на 600-800 грн., і на тисячу гривень. То ті, хто отримав пенсію на мінімальному рівні, вони теж пропрацювали 25-30-40 років. Я це знаю, бо зустрічаюся і дивлюсь в очі пенсіонерам. І я знаю як важко рахувати гривні, щоб дожити до наступної пенсії. Це чесна і відверта розмова. То їм, лише тому, що вони попрацювали санітарками, прибиральницями, пенсія підвищиться лише від 100 до 300 грн. І це мало. І ми мали знайти ті механізми та інструменти, які дозволять нам прорватися. Ми зробили все від нас залежне для того, щоб знайти ресурси, щоб підвищити пенсії пенсіонерам»,- сказав Президент.

Він повідомив, що за його ініціативи було знайдено вирішення проблеми за рахунок легалізації на пільгових умовах автомобілів з іноземною реєстрацією, так званих “євроблях”. Загальна сума надходжень до Пенсійного фонду станом на 22 лютого склала 13 млрд 600 млн гривень. Ці гроші дали можливість підвищити пенсії значній кількості пенсіонерів.

«Цього року зможемо підтримати один мільйон вісімсот тисяч пенсіонерів, які протягом березня та квітня отримають по 2410 гривень. Ця доплата виплачуватиметься рівними частинами разом з пенсією в березні та квітні – по 1205 гривень.

В Кіровоградській області таку доплату отримають 56 тисяч пенсіонерів. Це ще один наш постріл в боротьбі з бідністю», – наголосив Президент.

0ddf77fd66598dd5e344fe5ec72110fd.jpg

Поширити:

Залишити коментар:

коментар