На Козачому острові у Кропивницькому влаштували психологічні ігри для дітей

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Розвиток комунікативних здібностей замість ґаджетів, а психологічні ігри – замість комп’ютерних: у Кропивницькому стартувала літня психологічна програма для підлітків, яка ставить на меті всебічно розвивати у дітей ті навички, які особливо важливі для них у цьому віці.

Ініціатори та організатори програми – психологічна майстерня “Інсайт”. У програмі працюють три психологи: Інга Кузнєцова, Андрій Фоменко та Наталія Потапенко.

Загалом програма передбачає ігри і вправи різного типу: це і вправи на свіжому повітрі, і настільні психологічні ігри, і психологічний театр.

“Програма створена для підлітків з метою заповнити їхнє дозвілля корисними справами, щоб відірвати їх від ґаджетів. У нас передбачено багато ігор і вправ на розвиток найважливішого у підлітковому віці – навички комунікації, взаєморозуміння, розвиток емоційного інтелекту. Дуже важливим також є фізичний розвиток, на якому базуються навички впевненості в собі, самоконтроль, – розповідає координаторка “Інсайту” Інга Кузнєцова, – За підсумками, якщо дитина проходить програму у неї також розвивається впевненість у собі та самостійність, дитина стає більш емоційно та фізично міцною. У неї з’являються навички самоорганізації. Це основні речі, які важливі у цьому віці”.

Окрім всього іншого, діти тут тренуються самоорганізації та вмінню комунікувати з колективом. Цим, зокрема, займається з учасниками програми Андрій Фоменко, який володіє навичками управління колективом і має великий досвід “польової роботи” з великими групами. За словами Інги Кузнєцової, це безцінні вміння, якими володіють не всі педагоги. Наталія Потапенко – це також досвідчений психолог, яка у програмі буде проводити психологічний театр.

Група не фіксована, тож поки що до неї можуть приєднуватися ще діти.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар