Стройовий вишкіл кропивницьких школярів оцінюють професійні військовослужбовці

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні, 4 травня, у Ковалівському парку у Кропивницькому проходить п’ятий щорічний міський військово-патріотичний конкурс учнівської молоді „Майбутній захисник України”. Стройовий вишкіл кропивницьких школярів оцінюють професійні військовослужбовці.

Як повідомила Першій електронній начальник управління освіти Лариса Костенко, цьогоріч у конкурсі бере участь 31 школа. Ще дві школи – виступають поза конкурсом:

“Це будуть показові виступи. То школи, в яких посилене викладання військово-спортивного напрямку. Вони щорічно займають перші місця і хочеться, щоб ще хтось інший показав свої вміння”.

Цього року організатори змінили формат заходу. Замість поділу за районами, відбулося жеребкування:

“Цьогоріч ми маємо два дивізіони. Якщо раніше ми ділили на Фортечний район і Подільський, то цього разу у нас було жеребкування – школи витягували номера, в якому вони дивізіоні і які за чергою виступають”, – каже Лариса Костенко.

Переможців визначатимуть у декількох номінаціях: “Найкраща злагодженість дій загону”, “Найкраща дисципліна строю”, “Найкращий зовнішній вигляд загону”, “Найкраще виконання елементів стройової підготовки у складі загону”, “Найкраще виконання стройової пісні у складі загону”. Ці ж критерії будуть враховуватись і під час призначення призових місць – за підсумком балів будуть обрані найкращі школи. Окрім того, по три найкращі команди з кожного дивізіону отримаю право брати участь в урочистій ході до дня вшанування пам’яті героїв 9 травня.

За словами Лариси Костенко, стройовий вишкіл учнів оцінюватимуть представники військкоматів, ветеранських організацій, військових частин, декілька вчителів фізкультури.

Наразі у Ковалівському парку дивізіони показують свою майстерність, далі ходою через вул. Дворцову та площу Героїв Майдану школярі перейдуть до площі перед міськрадою, де відбудеться нагородження, показові виступи та флешмоб “Діти за мир”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар