На ярмарок голубів у Кропивницький традиційно з’їхалися господарі з різних куточків України

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Весняна субота. Іподром “Княжий двір” у Кропивницькому. Традиційно автівки заполонили навколишню територію. На годиннику 9:47 – ярмарок голубів (а також свійських тварин) у самому розпалі. Із центральних воріт усміхнені покупці несуть хтось коробку з папужкою, хтось собаку на руках, хтось пір’їну пави. І обмінюються враженнями від побаченого.

Різнокольорове пір’я, до речі, ніс чи не кожен третій, хто виходив із “Княжого двору”. Проте черги до пункту продажу цього товару не було. Натомість була інша – до яблук. Ні, не для того, щоб поласувати соковитими перед екскурсією по ярмарку. А для того, що придбати пакетик. А краще два.

– Дайте 4 пакетики будь ласка, – каже статний чоловік років 47-ми.
– А яблучок? Не треба?, – відповідає продавчиня.
– Ні, дякую, – поглядаючи на свої замшеві черевики, каже покупець.

Попереду в чоловіка кілька рядів ярмарки, лише один з яких – на асфальті. Все решта – суцільне море болота. Щоб підійти до потрібного “товару” або хоча б подивитися на пухнастого кролика, наприклад, потрібно подолати квест пошуку більш-менш безпечного болота. Бо подекуди облаштовані ледь не пастки, витягнути ноги з яких непросто.

“Вранці було нормально – суха підмерзла дорога. А тепер сонечко вийшло і все розтануло”, – каже продавець Володимир.

Вони з друзями приїхали у Кропивницький із Черкащини. О 6 ранку були вже на іподромі. І ще тоді дороги були підмерзлими і “не агресивними”. А зараз ще одне популярне місце – гора снігу, де можна почистити взуття.

DSC_0096

Традиційно на ярмарок, який анонсувався як так званий “ринок” голубів, звезли різноманітних тваринок. Найбільше – вухатих пухнастиків, з якими жваво фотографуються гості заходу. Коні, володарі іподрому, сьогодні лише атракціон – дітки граються у вершників. Віп-гості свята – голуби – мають свій окремий ряд, де у невеличких клітках красуються декоративні породи, а у більш просторих – льотні та спортивні.

Також багато курей різних порід: від бройлерних – до кумедних чубатих. Можна придбати навіть зовсім юних курочок та півників.

“Ми з аж з Нового Бугу приїхали до вас. Привезли ось курчат лівенських. Це така порода”, – знайомить зі своїми підопічними їхній власник.

Чоловік дістає із коробки курчат, а вони радо позують на камеру, як моделі.

“Цього року багато цікавого. Я щоразу ходжу на цей ярмарок. Восени купили сину папужку тут зовсім недорого. Він у нас досі є, – каже кропивничанин Василь, – А болото… У мами в селі не краще. Це все дрібниці”.

Традиційно виставка у Кропивницькому зібрала господарів свійських тварин і птахів з різних куточків України. Люди приїздили здалеку і щоб придбати собі когось. Двічі на рік із центральних воріт “Княжого двору” усміхнені покупці несуть хтось коробку з папужкою, хтось собаку на руках, хтось пір’їну пави. І обмінюються враженнями від побаченого.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар