У Соколівці зупинився цегельний завод: робітникам два місяці не виплачують зарплату

Працівники цегельного заводу ТОВ “Укрбудінвест”, що у селі Соколівському Кіровоградського району, сьогодні, 10 січня, знову вимагали від керівництва підприємства заборговану заробітну плату.

Близько десятка робітників прийшли на прохідну підприємства, аби отримати платню за свою працю. За їхніми словами, перед новорічними святами усіх працівників залишили без грошей – за листопад виплатили тільки аванс, а за грудень не виплатили нічого.

Нагадаємо, у серпні 2016 року працівники Соколівського цегельного заводу вже пікетували перед воротами підприємства. Тоді робітники заявляли, що на заводі шахрують з офіційним працевлаштуванням і затримують зарплати.

P70110-104143

“Після того, як у серпні завод зупинили, у жовтні його знову запустили. Тепер, 27 грудня, завод знову зупинився. Нам винні заробітну плату за листопад і грудень. За листопад виплатили аванс по 1 тис. грн і все. А тепер телефонуємо, а вони кажуть, після 20-го дзвоніть. Не зрозуміло нічого”, – розповів працівник заводу Василь Панасович.

Чоловік працює на Соколівському заводі з травня 2016 року на пресі штампує цеглу.

Окрім того, пан Василь розповів, що на підприємстві з працівників ніхто офіційно не працевлаштований – на роботу беруть ніби за договором, але на руках копій цих документів ніхто не має, і ніхто його не бачив.

“Ми прийшли по свої гроші. За листопад і за грудень зарплати не дали, людей на свята залишили без грошей. Нам же жити треба за щось. От і прийшли вимагати своє”, – поділився Микола Стельмах.

P70110-100516

Чоловік вже другий рік працює на підприємстві. Проте копії трудового договору він теж не має. З документів, які засвідчують факт його роботи на Соколівському заводі, працівник має лише перепустку. Але й та без будь-яких даних: лише фото, ім’я та прізвище власника.

P70110-100748

Пан Микола теж говорить, що за листопад у грудні виплатили по 1 тис. грн авансу, решту грошей невідомо коли віддадуть. Загалом, йому заборгували близько 4 тис. грн.

“Зазвичай я мав близько 3 тис. грн зарплати, але грудень ми неповний місяць працювали, то там буде менше трохи”, – повідомив працівник.

Пані Надія, яка працює прибиральницею на підприємстві, розповіла, що перші проблеми із виплатами зарплати виникли у серпні 2016 року.

“У серпні зупинився завод і зарплату тоді повністю не виплатили. Тепер знову завод став. У грудні нам виплатили типу аванс за листопад. Говорять, що не продається цегла і немає коштів на зарплати”, – розповіла пані Надія.

78658756

Жінка обурена, що їм ніхто не може сказати конкретних термінів, коли вони отримають платню.

Під час спілкування журналістів із працівниками на підприємство приїхав начальник відділу кадрів Сергій Пречислий. Спілкуватися із журналістами на камеру він відмовився, на початку навіть трохи агресивно поводився, стверджуючи, що не дозволяє себе знімати.

P70110-101025

Він трішки поспілкувався із працівниками заводу, вислухав їх невдоволення і запропонував бажаючим пройти на територію підприємства, щоб забрати особисті речі.

“Ви бачите, що відбувається в державі? Не продається цегла у нас. Хто хоче, будь ласка, візьміть заробітну плату цеглою”, – відповів він робітникам на претензії.

Сергій Пречислий обіцяв повідомити директору заводу, що з ним хочуть зустрітися представники преси, але директор ТОВ “Укрбудінвест” Олександр Дубенко до журналістів так і не вийшов. Через деякий час, не на камеру, Сергій Пречислий повідомив представникам ЗМІ, що як тільки буде продано цеглу, усю зароборговану плату віддадуть. Начальник відділу кадрів запевнив, що передав слова директора.

Частина працівників забрали на заводі свої речі, і вже навряд чи повернуться сюди на роботу. Їм залишається вірити обіцянкам керівників ТОВ “Укрбудінвест” і чекати на свої гроші.

P70110-100209

P70110-100235

P70110-103618

P70110-104151

P70110-105844

P70110-105847

P70110-105851

Поширити:

Залишити коментар:

коментар