Владика Марк кропивницьким захисникам: Військові – це імунітет держави

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні, 6 грудня, під звуки військового оркестру у Кропивницькому офіційно відзначили 25-ту річницю з Дня заснування Збройних Сил України.

У залі театру ім. М. Кропивницького зібралися військові різних підрозділів. Були ті, хто досі проходить службу, а були і солдати запасу. Серед них зовсім юні хлопці, які уже відчули на собі удар війни у прямому сенсі цього слова.

“Багато років слово “ветеран” асоціювалося із поколінням, яке воювало у Другій світовій війні, а також брало участь у бойових діях за межами нашої країни. На сьогодні з’явилося нове покоління ветеранів – молодих, але уже опалених війною. Вони власним прикладом демонструють усьому суспільству зразки свідомого виконання військового обов’язку”, – зазначив під час виступу начальник Кіровоградського гарнізону полковник Ярослав Кучер.

DSC_0346

Із вітальним словом до військових звернувся також Єпископ Кропивницький і Голованівський владика Марк:

“Ваше покликання дуже шляхетне і достойне – захищати свою країну, свій народ. Якщо порівняти з людським організмом, це така функція імунітету – вберігати життя організму від зовнішніх загроз. Звичайно, що ваше служіння у цей час проходить досить непросто, бо наш організм державний уражений ще й внутрішньою проблемою – корупцією. Вона як рак метастазами своїми проникла у всі прошарки суспільства. І в час, коли є ще і зовнішня загроза, захищати непросто. Пам’ятаймо, що кожна здорова клітина нашого організму – кожен українець – і уболіває, і турбується, і переживає, і молиться за вас. Ви не є роботами, яких не шкода, бо машини. Ви не є найманцями, доля яких може бути нам байдужою. Ви наші кращі сини і доньки. Ви діти – цього народу”, – сказав Владика Марк.

DSC_0592

Привітав військовослужбовців і народний депутат України Станіслав Березкін. Від його імені прозвучали слова подяки воїнам-захисникам  і на сцену винесли корзину квітів.

За вірність присязі, мужність та відвагу військові отримали грамоти, нагороди та подяки від обласної, міської влади та комісаріату. Також троє волонтерів отримали нагороди від Міністерства оборони. Окрім того, подарунки отримали військові, які відзначають свій день народження разом із ювілеєм ЗСУ, та військові династії Кіровоградського гарнізону.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар