Кеджау Ньябалі: «Я гордий представляти на Олімпійських іграх Кіровоградську область»

Член збірної України з дзюдо від Кіровоградської області Кеджау Ньябалі розповів як пройшов відбір на Олімпійські ігри 2016 р., та оцінив свої шанси на успішний виступ у Ріо-де-Жанейро.

–    Відбір на Олімпіаду для мене був дуже важким. Тренер Віталій Дуброва мене попереджав, що буде надзвичайно складно, але я не дуже серйозно поставився до його слів. На початковому етапі відбору у перший рік мені все вдавалося. Були медалі етапів Кубку світу Гран-Прі, я посів сьоме місце на Чемпіонаті світу, був сьомим на Чемпіонаті Європи. Другий відбірковий на  Олімпіаду рік був гіршим. У декількох важливих стартах я програв, тому вийшло складніше, ніж хотілося б.

–    Хто буде головним суперником у вашій ваговій категорії до 90кг?
–    Багато сильних суперників у мене буде. Для мене найважчим суперником буде діючий чемпіон світу кореєць Гвак Дон Ганн і діючий чемпіон Європи грузин Варлам Ліпартеліані. У них я жодного разу не вигравав. З рештою своїх суперників я неодноразово зустрічався: перемагав їх і програвав.

–    Наскільки допомогла у відборі на Олімпійські ігри підтримка Кіровоградської обласної федерації дзюдо?
–    Я дуже вдячний. Кіровоград мені допомагав найбільше. Це дуже важливо, коли спортсмен не думає про те, щоб заробити десь гроші на життя. Зараз склалася ситуація в усіх видах спорту, що коштів не вистачало, тому підтримка була дуже важливою  і я гордий представляти Кіровоградську область, тому що тут люди слова і я сподіваюся, що не підведу цих людей і постараюся гідно виступити. Всі шанси в мене є, тренери в мене вірять і я сам у себе вірю. Я думаю, все вдасться!

Дзюдо-Центр Кіровоград
Поширити:

Залишити коментар:

коментар