Четверо захисників з Кіровоградщини взяли участь в “Іграх Нескорених”

Четверо ветеранів та військовослужбовців із Кіровоградщини взяли участь у спортивних змаганнях “Ігри Нескорених”, які проходили з 31 травня по 2 червня у Києві.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Українського ветеранського фонду.

“Ігри Нескорених” — щорічні міжнародні змагання для ветеранів та бійців, які отримали поранення. Уже за місяць журі оголосить список із 35 фіналістів, які пройшли до національної збірної та поїдуть на зимові гібридні “Ігри” до Канади, що пройдуть в 8-16 лютого 2025 року.

Цьогоріч Кіровоградщину на змаганнях представили:

  • Киричок Володимир Володимирович
  • Косяченко Василь Леонідович
  • Онойко Віталій Віталійович
  • Рябошапко Арсен Вікторович

Загалом у змаганнях взяли участь 329 воїнів, які випробували власні сили у 9 адаптивних видах спорту.

“Головна мета “Ігор Нескорених” — повернення ветеранів до цивільного життя через спорт. Адже реабілітація після отриманих травм потребує колосальних ресурсів. Ветерани, як ніхто інші — вміють підтримувати один одного. Й ті учасники, які поїдуть на змагання за кордон — привезуть досвід, який втілюватимуть тут задля підтримки побратимів”, — каже Руслана Величко-Трифонюк, очільниця Українського ветеранського фонду.

На зимових “Іграх” у Канаді учасники змагатимуться у плаванні, веслуванні на тренажерах, волейболі сидячи, баскетболі на кріслах колісних та регбі на кріслах колісних, включаючи нові зимові види спорту: гірські лижі, сноуборд, біатлон, бігові лижі, скелетон і керлінг на кріслах колісних.

Проєкт втілює Міністерство у справах ветеранів, Український ветеранський фонд, ГО “СтратКом Україна”, ГО “Ігри Інвіктус України”, ГО “Повернись живим!”.

Нагадаємо, «Сильні України»: у Кропивницькому відбулися змагання для ветеранів (ФОТО)

Читайте також: Нескорені з Кіровоградщини виступили на перших в Україні “Іграх Воїнів”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар