Досягнення українських спортсменів за роки незалежності

Український спорт формувався та розвивався не завжди в найвигідніших умовах. Спортсмени отримували до себе не стільки уваги керівництва регіонів, країни в цілому, як на те заслуговують. Попри все це, Україні є чим пишатися в області спорту. Імена спортсменів золотими літерами вписані в історію країни та всього світу, а деякі рекорди, поставлені ними, досі не зміг ніхто побити.

Незалежність українського спорту

Спорт — важка щоденна праця, результатом якої стають феєричні виступи на світових аренах та визнання на найвищому рівні. Якщо для когось зал — розважальний заклад, то для людей, який присвятили цьому заняттю все життя, він стає другим домом. Кожне тренування до повної віддачі та відчаю, тільки так можна стати олімпійським чемпіоном.

Спортсмени України офіційно отримали незалежність в своїй сфері лише за рік після того, як була визнана незалежність цілої країни. Прапор своєї країни на змаганнях вони піднімали з осені 1992 року. Спортсмени:

  1. Приймали участь в 11 Олімпійських іграх.
  2. Завоювали 122 медалі на цих змаганнях.

Першим тріумфом для них стали зимові олімпійські Ігри 1994 року, які проходили в Норвегії.

Оксана Баюл

Тендітна красуня в 1994 року стала тріумфаторкою Олімпіади. Саме вона першою в історії нової України принесла своїй країні золото, як фігуристка. Таке дороге, вагоме та необхідне. Вона досягла небувалого успіху в 16 років, а через рік вже стала чемпіонкою світу і знову всім довела, що вона — найсильніша. Після цього в Оксани не було значних досягнень, але вона залишається однією з найвидатніших зірок спорту незалежної України.

Сергій Бубка

Ім’я цього спортсмену знає світ. Він визнаний чемпіон світу у доволі непростому виді змагань — стрибках з жердиною. Його рекорд досі ніхто не може побити. В 1994 р 31 липня він показав світу, що людина може подолати висоту вище 6 метрів. І цей рекорд у відкритому повітрі українець встановив, коли йому було 30 років! На його загальному рахунку 35 особистих рекордів. Зараз світові спортсмени прагнуть до таких же показників.

Інесса Кравець

За тим, які стрибки робить ця українка, спостерігав з захоплення увесь світ. Вона встановила унікальний рекорд в потрійному стрибку. Доленосним став виступ у Гетеборзі, там Інесса показала стрибок довжиною 15 м 50 см. В це було просто неможливо повірити. Світові спортсменки багато разів намагалися повторити успіх українки, але подолати таку відмітку так і не змогли. Як говорять експерти, зараз також нема посилань, що рекорд буде подолано.

Світовий спорт — це праця, бажання перемогти та талант. Потрібно понад усе любити свою справу, щоб стояти на перших сходинках світових чемпіонатів. Наразі також потрібно понад усе любити Україну, що доводять багато спортсменів, знаходячись безпосередньо на фронті. А ті, хто не взяв до рук зброю, всіма силами допомагає своїй країні інформаційно, фінансово.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар