Чи поїдуть кропивницькі спортсмени на Олімпійські ігри 2024

© opentv.media

Цьогоріч вперше за понад 20 років три спортсмени з Кіровоградщини за розпорядженням Міністерства молоді та спорту стали кандидатами до збірної, яка представить Україну на Олімпійських іграх 2024 року в Парижі.

Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив начальник управління молоді та спорту ОВА Андрій Щетина, передає Перша електронна газета.

Однак, за словами посадовця, імовірна присутність на змаганнях російських та білоруських спортсменів ставить під сумнів поїздку на Олімпійські ігри наших представників – боксера Бозорбоя Матякубова, легкоатлета Олега Дорощука та скелелаза Ярослава Ткача.

“Зараз Міжнародний лідерський комітет  розглядає можливість допущення країн-агресорів до участі в Олімпіаді, а Національний олімпійський комітет України –  бойкоту цих спортивних змагань, аби не опинитися там разом з росіянами та білорусами. З одного боку був і є задіяний дуже великий людський ресурс, аби підготуватися до змагань, а з іншого – є моральні та принципові позиції тренерів, які заявляють, що готові чимось пожертувати , аби не опинитися на п`єдисталі пошани поруч з  росіянином, який буде виступати під нейтральним прапором в Парижі, а згодом у Кремлі  одягнений у військову форму офіцера російської армії, отримає подяку чи медаль від Путіна. Це все неприйнятно для нас як для патріотів України”, – розповів начальник управління молоді та спорту.

Андрій Щетина додає, що спортивна спільнота склала лист з близько 300 підписами  спортсменів та тренерів з Кіровоградщини й направили його голові Олімпійського комітету з проханням не допустити такої ганебної помилки у вигляді росіян та білорусів на спортивних змаганнях у Парижі.

На запитання, чи будуть наші спортсмени брати участь в Олімпійських іграх у разі ігнорування даного прохання, посадовець відповів коротким “ні”.

Зазначимо, що йдеться не лише про представників Кіровоградщини: днями міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт заявив, що Україна бойкотуватиме змагання, якщо там будуть присутні спортсмени з ворожих нам країн, адже серед них є представники силових структур.

Нагадаємо, у Кропивницькому підняли Олімпійський прапор (ФОТО)

Читайте також: юні кропивницькі дзюдоїсти здобули три медалі чемпіонату України

Поширити:

Залишити коментар:

коментар