Володимир Шаран покинув пост головного тренера ФК “Олександрія”

Керівництво футбольного клубу “Олександрія” та головний тренер Володимир Шаран прийняли рішення про завершення співпраці.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сайт клубу.

Володимир Шаран очолював головну команду олександрійців загалом 10 років: з січня 2010 року до грудня 2011 року та з 2013 року до сьогоднішнього дня. За цей час він двічі вивів “Олександрію” з 1 місця у Першій лізі до Прем’єр-ліги. У сезоні 2016/17 років команда Шарана посіла шосте місце в УПЛ і вперше в історії здобула право виступати в єврокубках. У третьому кваліфікаційному раунді Ліги Європи влітку 2017 року “Олександрія” пройшла румунську “Астру”, а в другому вибула зі змагань після двобою з білоруським БАТЕ. За підсумками сезону 2018/19 років команда Шарана вперше посіла третє місце в УПЛ, у сезоні 2019/20 виступала в груповому раунді Ліги Європи. Сезон 2020/2021 команда завершила Чемпіонат на 9 сходинці турнірної таблиці УПЛ.

“Увесь мій досвід професійного футболу пов’язаний із Володимиром Богдановичем, тому мені не просто підібрати сьогодні слова. За взаємною згодою із Володимиром Богдановичем ми прийняли рішення, що для футбольного клубу «Олександрія» потрібна перерва. Перерва для того, щоб ми всі подивилися на олександрійський футбол з іншого боку, з іншими людьми та з іншими емоціями. Можливо, якоюсь мірою, з іншим поколінням, тому що, очевидно, за ці 8 років виросла нова генерація футболістів і ми маємо давати їм шанс поруч із досвідченими гравцями, які є основою нашої команди. Потрібен новий погляд. І порадившись з Володимиром Богдановичем, я як президент футбольного клубу «Олександрія» ухвалив рішення про те, що в наступному сезоні ми дамо можливість новій плеяді тренерів і футболістів показати Україні, олександрійському вболівальнику інший футбол. Вірю в те, що він буде не тільки інший, а й такий же змістовний і якісний, який він був за часів Володимира Богдановича. Я переконаний у тому, що нам потрібен цей досвід, нам потрібен цей крок”, — зазначив президент ФК “Олександрія” Сергій Кузьменко.

331139c730f70ca5afb78e65438ab9e5.jpg

“За час нашої співпраці, команда завоювала бронзові нагороди чемпіонату, виступала в Лізі Європи. Це були найкращі часи для нас усіх. Ми виступали дуже пристойно. У поєдинках з грандами, не просто не програвали, але й навіть могли перемагати. Це були часи великого успіху для нашого футбольного клубу. Але, звичайно, на ряду з перемогами бувають і спади, і поразки. Особисто для мене дуже прикро, що цей рік ми закінчили чемпіонат Прем’єр Ліги не на тому місці, на якому хотілося б. Але це футбол. Сподіваюся, що надалі футбольний клуб буде досягати хороших успіхів. Зараз, дійсно, і для мене особисто, і для тренерського штабу потрібна перерва. Було дуже важко психологічно. Я дуже вдячний усім працівникам і особисто Сергію Анатолійовичу за співпрацю. Я говорю “до побачення”, я не говорю “прощай”, — відмітив Володимир Шаран.

Підготовку до наступного сезону ФК “Олександрія” розпочне з новим головним тренером. Про те, хто очолить команду в новому сезоні, повідомлять пізніше.

Нагадаємо, ексгравця “Зірки” пожиттєво відсторонили від футболу через гру за команду з “ЛНР”.

Читайте також: Петиція про ремонт скейтпарку у Кропивницькому набрала необхідну кількість голосів: комунальники його відновлять

Поширити:

Залишити коментар:

коментар