Ексгравця “Зірки” пожиттєво відсторонили від футболу через гру за команду з “ЛНР”

Колишньому півзахиснику кропивницької “Зірки” Івану Рудницькому пожиттєво заборонили будь-яку діяльність, пов’язану з футболом через виступ у складі команди з терористичної організації “ЛНР”.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Служба безпеки України встановила, що протягом 8-12 грудня 2020 року, в грузинському місті Сухумі, на турнірі “Ліга братських народів-2020” брала участь команда “Схід-вугілля” з так званої “ЛНР”, за яку і виступав Іван Рудницький. За це контрольно-дисциплінарний комітет Української асоціації футболу довічно заборонив йому займатися будь-якою діяльністю, пов’язаною з футболом (адміністративною спортивною тощо).

На оскарження цього рішення в Апеляційному комітеті УАФ в нього є 10 днів.


a0f557d3d5a765bfaa0c5403ee06d385.jpgІван Віталійович Рудницький народився 5 липня 1991 року в Тернополі.

Розпочав займатися футболом у тернопільській ДЮСШ, перший тренер — Михайло Федорків. Пізніше, разом з сім’єю переїхав до Луганська, де тренувався в місцевій СДОШОР «Зоря», під керівництвом Валерія Андруха, а пізніше — Анатолія Шакуна. У 17-річному віці був запрошений тренером Володимиром Микитином у дублі луганської «Зорі». Виступав за дублюючий склад протягом двох років, проте не бачучи можливості пробитися в основу, в 2009 році прийняв рішення покинути команду. Деякий час підтримував форму в аматорських клубах в чемпіонаті Луганської області, а в 2011 році, на запрошення Анатолія Бузника перейшов у кропивницьку «Зірку», яка виступала в Першій лізі чемпіонату України. У її складі за п’ять сезонів провів понад 100 матчів, з часом став одним з ключових гравців і лідерів команди.

Залишив «Зірку» у 2015 році. Деякий час виступав за аматорський «ЛДУ» з Луганська, а потім підписав контракт з тернопільською «Нивою», проте в складі команди на полі так жодного разу і не з’явився. У 2016 році відправився за кордон, ставши гравцем гродненського «Німану», який виступав у вищій лізі. Проте в складі команди не закріпився і вже в наступному році покинув білоруський клуб. У 2017 році перейшов у грузинську «Шукуру», проте там теж не відігравав основних ролей і вже влітку того ж року повернувся на батьківщину, підписавши контракт з першоліговими «Сумами». Провів за команду всього 2 матчі в чемпіонаті, і вже восени вирушив до Вірменії, ставши гравцем місцевого «Еребуні», де, однак, також виступав невдало.

Влітку 2018 повернувся в «Зірку», яку після вильоту з Прем’єр-ліги покинули практично всі основні виконавці, і новому тренеру клубу, Андрію Горбаню, довелося створювати команду практично «з нуля». У дебютному, після повернення, матчі вивів команду на поле з капітанською пов’язкою.

А вже у 2019 році він покинув команду і почав виступати за команди з так званої “ЛНР” – “Зоря-Академія” і “Краснодонвугілля”.

Читайте також: Арбітр із Кропивницького показав львівському тренеру жовту картку за прохання говорити українською мовою

Поширити:

Залишити коментар:

коментар