“Олександрія” поступилася “Динамо” на останніх хвилинах матчу

© fco.com.ua

У рамках 20 туру Favbet Ліги київське “Динамо” гостювало в Олександрії. Матч видався доволі напруженим, команди обмінялися голами і лише на останніх хвилинах гри “біло-сині” змогли вирвати перемогу – 1:2.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Розпочавши матч у швидкому темпі, на 8-й хвилині “Динамо” ледь не вийшло вперед. М’яч дивом не опинився у воротах господарів після атаки динамівців, коли один за одним упритул пробивали Олександр Караваєв і Віталій Буяльський. Спочатку Юрій Паньків перевів удар у поперечину, а після добивання головою віце-капітана “Динамо” круглого з лінії воріт виніс Валерій Бондаренко.

LUK 3286 1

Трохи згодом Карлос де Пена змарнував ще один шанс після сольного виходу на ворота “Олександрії” ­– уругваєць упевнено прорвався лівим флангом, але пробив набагато вище воріт.

LUK 3488 1

На 14-й хвилині ситуація на полі КСК “Ніка” ускладнилася для киян: рахунок відкрили господарі. Після закидання до штрафного “Динамо” Кирило Ковалець скинув м’яч на Артема Сітала, який спрямував сферу в сітку воріт “Динамо” повз Георгія Бущана.

LUK 3425 1

Динамівці, яких не влаштовував такий стан речей, з подвійним запалом пішли вперед – і м’яч швидко опинився у воротах “Олександрії”, однак попередньо в Олександра Караваєва був зафіксований офсайд. Трохи пізніше реакцію Паньківа перевірив де Пена – після дальнього удару Карлоса воротар господарів забрав м’яч.

За десять хвилин до перерви Денис Мірошніченко після подачі Томаша Кендзьори з правого флангу зіграв рукою у власному штрафному, завдяки чому “Динамо” отримало право на виконання пенальті. До 11-метрової позначки підійшов Микола Шапаренко та пробив без шансів для досвідченого Юрія Паньківа – 1:1.

LUK 3400 1

LUK 3412 1

Ще до перерви підопічні Мірчі Луческу могли вийти вперед, однак голкіпер “Олександрії” впевнено діяв у рамці своїх воріт. Серед спроб динамівців найбільш небезпечним був удар у дальній кут від Іллі Забарного, який головою замикав подачу де Пени зі стандарту з правого флангу.

LUK 3479 1

Старт другого тайму пройшов у рівній боротьбі в центрі поля, але згодом кияни почали доходити до володінь “Олександрії”, загрожуючи воротам Паньківа. Де Пена після навісу Караваєва пробивав із лінії воротарського майданчика – неточно, а далі сам Караваєв випробував Паньківа складним ударом із відскоком від землі, який воротар парирував.

На 64-й хвилині Олександру Караваєву знову вдалося відправити м’яч у ворота “Олександрії” – динамівський універсал влучно пробив після прострілу з лівого флангу від Віталія Миколенка, а Юрій Паньків не зміг зупинити круглого та пропустив під собою. Однак після довгої консультації з арбітрами VAR і власного перегляду відеоповторів гольового моменту Дмитро Кривушкін не зарахував узяття воріт через положення поза грою у Віталія Буяльського, який заважав воротарю “городян” зреагувати на удар.

LUK 3633 1

Фінальна частина поєдинку видалася нервовою – кияни продовжували атакувати, тоді як підопічні Володимира Шарана, який додивлявся матч із трибуни після свого вилучення за зайві емоції, зосередилися на обороні, за першої ж можливості вибігаючи в контратаки.

Юрій Паньків цього вечора був на висоті та здійснив ще кілька сейвів, урятувавши ворота “Олександрі” після дальніх ударів від Сидорчука та Шапаренка, а також заблокувавши удар Миколенка з близької відстані. Однак виявився безсилим проти Жерсона Родрігеса, котрий вийшов на заміну наприкінці матчу. Після закидання з глибини люксембуржець змістився з лівого флангу в центр і обігрався з Віталієм Буяльським, після чого завдав удару з гострого кута в ближню “дев’ятку”, просто “розстрілявши” Паньківа.

LUK 3599 1

1:2 – “Динамо” вивозить вольову перемогу з Олександрії, зберігаючи 7-очкову перевагу над “Шахтарем” за 6 турів до завершення чемпіонату. У наступному турі “біло-сині” спробують на своєму полі зупинити дніпровський “Дніпро-1”, а “Олександрію” чекає гостьова гра проти чернігівської “Десни”.

Нагадаємо, “Олександрія” дізналася суперника у півфіналі Кубка України.

Читайте також: У Кропивницькому завершують реконструкцію спортшколи

Favbet Ліга. 20-й тур

4 квітня. Олександрія, КСК “Ніка”

“Олександрія” – “Динамо”– 1:2 (1:1)

“Олександрія”: Паньків (К) – Пашаєв, Бабагло, Бондаренко, Мірошніченко – Гречишкін, Банада – Лучкевич (Стецьков, 84), Ковалець (Мельник, 90+1), Третьяков – Сітало (Устименко, 75).

“Динамо”: Бущан – Кендзьора, Забарний, Попов, Миколенко (Сідклей, 89) – Сидорчук (К), Шапаренко (Шепелєв, 83), Буяльський, Караваєв, де Пена (Родрігес, 73) – Бєсєдін (Гармаш, 88).

Голи: Сітало (14) – Шапаренко (35, пен.), Родрігес (90).

Попередження: Третьяков (37) – Попов (54), Кендзьора (60), Родрігес (76).

LUK 3758 1 1

Фото і текст: ФК “Динамо”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар