“Золотий Вік” і в другому домашньому матчі розгромив “Харківських соколів”

© bk-zolotoyvek.kr.ua

Учора, 24 лютого, баскетболісти “Золотого Віку” декласувала “Харківських соколів” у другому матчі туру в рамках Вищої ліги – 96:77 (31:20, 21:12, 22:27, 22:18).

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією прес-служби БК «Золотий Вік».

Нагадаємо, 23 лютого, у першому матчі двобою кропивницький “Золотий Вік” у оновленому складі впевнено переміг “Харківських соколів” - 94:78.

Як і днем раніше, кропивничани важче входили в поєдинок, однак ще до середини стартової чверті взяли ініціативу у свої руки і повели в рахунку. А після результативних проходів під кошик харків’ян Богдана Сосоя, дальніх точних кидків Микити Мизя і Олександра Дробязка, господарі повели в рахунку, який до кінця стартового періоду збільшили до 11.

Початок другої чверті взагалі шокував гостей, коли за декілька секунд, після трьошки Дробязка та двох очок від Олександра Петрова, кропивничани збільшили перевагу до +15 пунктів. Харків’яни відразу ж взяли тайм-аут, який, втім, картину гри не змінив. «Золоті», немов не відчуваючи втоми після суботнього силового і напруженого баскетболу, «летіли» вперед, запропонувавши «соколам» гру на досить високих швидкостях. Як підсумок, перша половина зустрічі була повністю виграна підопічними Андрія Бабенка – 52:32.

По перерві характер гри особливо не змінився. І хоча відрізками гостям вдавалося скорочувати перевагу в рахунку, баскетболісти «Золотого Века» грали із запасом міцності і впевненістю у власних силах. Це дозволило Андрію Бабенку знову залучити на останні хвилини гри молодь «золотих», для якої подібні ігри проти такого солідного суперника – чималий досвід. Тому й не дивно, що закінчували зустріч, за винятком Дмитра Баранова, хлопці із «Золотого Века-2», які кількома годинами раніше здобули непросту перемогу над «Одесою-2». І хоч, можливо, молоді виконавці наприкінці гри допустилися декількох помилок, все ж змогли відстояти переможний результат, неабияк потішивши місцеву публіку.

У неділю у складі «золотих» знову феєрили Богдан Сосой (дабл-дабл – 18 очок, 13 передач), Олександр Петров (19 очок, 10 підбирань), Олександр Дробязко (23 очки, 9 підбирань) і Микита Мизь (20 очок, 9 підбирань).

“Хотілося б подякувати Андрію Бабенку і гравцям за два дні чудового баскетболу”, – зазначила після недільної гри виконавчий директор «Золотого Века», віце-президент ФБКО Людмила Сиділо. – “Хлопці справді за короткий проміжок часу провели величезну роботу заради того, щоб продемонструвати вчора і сьогодні таку гру. Окрема подяка нашим вболівальникам, які саме зараз, у непростий для команди час, підтримують її у кожній грі. Дякую вам за постійно заповнені трибуни! Звісно, від імені усієї команди хотілося звернутися зі словами вдячності і до нашого президента Сергія Олександровича Сухого, який завжди з командою, і робить усе можливе для того, щоб баскетбол у Кропивницькому не просто жив, а й розвивався. Ці перемоги команда присвятила своїм вболівальникам і президенту”, – наголосила Людмила Сиділо.

Нагадаємо, після двох поразок у Сумах і припинення боротьби за вихід у плей-оф чемпіонату, керівництво баскетбольного клубу “Золотий Вік” вирішило дати шанс на решту матчів чемпіонату вихованцям клубної академії, і розпрощалося із 6 гравцями. Також, замість граючого тренера Богдана Сосоя першу команду “Золотого Віку” довірили тренеру дубля Андрію Бабенку.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар