Кіберспорт в Україні

Photo by Jamie McInall from Pexels

Онлайновий проект esportnews – це все про кіберспорт: від найсвіжіших новин до найтонкішіх нюансів професійного геймінгу. Експертна команда ресурсу безперервно відстежує та аналізує всі події в світі електронного спорту, щоб знайомити відвідувачів сайту з найцікавішими з них. На ресурсі доступні розділи, які висвітлюють:

  • дайджести популярних ігор Dota 2, League of Legends і Counter-Strike;
  • аналітичні статті про злети й падіння конкретних ігрових продуктів;
  • інтерв’ю з відомими професійними гравцями;
  • відеозвіти про найяскравіші турніри та чемпіонати.

Любителі кіберспорту можуть приєднатися до проекту в популярних соцмережах: Facebook, Twitter, Instagram, ВКонтакте, YouTube і Telegram, щоб разом з командою Esportnews привертати увагу до молодої і стрімко зростаючої індустрії.

Розвиток українського кіберспорту

Свій розвиток в Україні кіберспорт розпочав більше 20 років тому. Але він довгий час залишався локальним, оскільки вимагав великих фінансових вкладень на організацію команд, тренувань та перельотів. Перелом настав у середині 2000-х, коли з’явилася мультігеймінговая компанія Natus Vincere. Команда NA`VI кілька років поспіль лідирувала в міжнародних турнірах по Counter-Strike, поки не стала переможцем чемпіонату The International по Dota 2. Перше місце принесло п’ятірці геймерів світову славу разом з чеком на суму в $1 мільйон.

Основні зміни

Перетворення торкнулися спонсорської підтримки. Тепер кожна команда може розраховувати на одного і більше спонсорів у діапазоні – від брендів електроніки до виробників енергетичних напоїв. Великий бізнес не тільки купує команди і геймерів, він також регулярно організовує турніри. Один з них – CyberStar League, який був запущений спільними зусиллями компаній «Київстар» і ESM.one разом зі школою з підготовки кіберспортивних коментаторів – CyberStar Academy.

Українське агентство StarLadder стало першою приватною організацією, яка влаштувала турнір з PlayerUnknown`s Battlegrounds. Незважаючи на скромний призовий фонд розміром $ 100 000, чемпіонат залучив до участі понад 15 команд з різних куточків світу. Події турніру, на відкритті якого був присутній автор гри Брендан Грін, відстежували мільйони китайців.

Проблеми і перспективи

Гроші завжди ускладнюють створення професійної команди, яке має на увазі оренду буткемпів, зарплати геймерів і обслуговуючого персоналу. Для тренувань, які можуть тривати до декількох місяців, знімають окремий будинок. Його оснащують інтернетом від двох провайдерів та наймають людину, яка годує команду і підтримує чистоту в приміщеннях, що в сукупності виливається в п’ятизначні доларові суми.

Сучасна Україна – ідеальне місце для бізнесу на геймерських тренувальних базах. Оренда приватних будинків в столиці і передмісті дешевше, ніж в США чи Європі. Інтернет і обслуговування пропонуються на вигідних умовах. Але інвестиції українських компаній в кіберспорт все ще залишаються дуже низькими.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар