Легкоатлетка з Кіровоградщини пробилася до півфіналу чемпіонату Європи

© сторінка Тетяни Мельник у соцмережі Facebook

Уродженка Кіровоградшини, вихованка Олександрівської районної ДЮСШ Тетяна Мельник пробилася у півфінал чемпіонату Європи у бігу на 400 метрів.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією сайту Федерації легкої атлетики України.

Сьогодні в ранковій сесії чемпіонату Європи з легкої атлетики виступало дев’ятеро українців. І лише одній нашій атлетці вдалося подолати кваліфікацію.

Тетяна Мельник зуміла пройти у півфінал у бігу на 400 метрів. У своєму забігу вона фінішувала четвертою з результатом 52,44 секунди, що дозволило забрати останню, шосту путівку до наступного кола «за добиранням»:

“Через фальстарт однієї з учасниць нам довелося двічі стартувати. Це трошки ускладнило біг. Ну і в кінці боротьба була дуже напруженою. Знала, що можу додати, але не помітила суперницю з боку. Одну я наздоганяла, а тут інша не зрозуміло звідки взялася і вискочила вперед. Але все нормально. Головне, що пройшла до півфіналу. А там вже боротимуся, буду намагатися покращити свій найкращий результат сезону (52,42)”, – розповіла Тетяна Мельник.

Дві інші наші атлетки на цій дистанції боротьбу за нагороди припинили. Анастасія Бризгіна та Аліна Логвіненко фінішували у своїх забігах сьомими з часом, відповідно, 53,62 та 53,18.

© Федерація легкої атлетики України

Тетяна Мельник – уродженка Олександрівки Кіровоградської області, вихованка Олександрівської районної ДЮСШ. Легкоатлетка спеціалізується на бігу з бар’єрами та спринті. Нині мешкає і тренується у Києві.

Нагадаємо, у серпні 2016 року Тетяна Мельник, разом з партнерками по збірній України, посіли 5-те місце у фіналі естафети 4 по 400 метрів на Олімпіаді-2016 у Ріо-де-Жанейро. А у березні 2017 року спортсменка з Олександрівки виборола бронзу на чемпіонаті Європи з легкої атлетики в Белграді.

У березні ж 2018 року Тетяна Мельник, разом з партнерками по збірній України, втратили бронзові медалі у естафеті 4 по 400 метрів на чемпіонаті світу з легкої атлетики у Бірмінгемі. Українки деякий час були володарками бронзи, але у підсумку, після дискваліфікацій та подачі протесту британців на протест українців, вони опинилися на четвертому місці.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар