“Зірка” вдома впевнено переграла донецький “Олімпік”

© прес-служба "Зірки"

Учора, 28 квітня, “Зірка” здобула другу поспіль перемогу в українській Прем’єр-Лізі – кропивничани вдома перемогли донецький “Олімпік” з рахунком 2:0. Це була також друга перемога поспіль із таким результатом на табло.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією прес-служби “Зірки”.

Останнім часом у донецького «Олімпіка» виникли такі великі проблеми, що команда Романа Санжара розтринькала перевагу над конкурентами по другій шістці, яка здавалася грандіозною, й опинилася на межі перехідних матчів.

Тож, у черговому турі кропивницька «Зірка» приймала «пораненого звіра», якому також потрібно виживати. Але саме наші хлопці виявилися вправнішими, влучнішими й організованішими, забивши у ворота донеччан у другому таймі два дуже красивих голи – 2:0.

На початку протиборства суперники обмінялися стандартами. Господарі невдало виконали доволі перспективний штрафний, а гості подали кутовий, який також не став проблемою для захисників «зіркових». А потім, після штрафного, у швидку контратаку тікав Білоног, але був жорстко атакований Дороніним, який отримав жовту картку. Тут же підопічні Романа Монарьова провели випад правим флангом із прострілом у штрафний майданчик, який, не без проблем, зупинили захисники й винесли м’яч подалі. Зазначимо серйозний настрій господарів, які при втраті миттєво вмикали колективний пресинг і не дозволяли суперникам швидко переходити в наступ. Та все ж, на 16-й хвилині колишній гравець нашої команди Дмитро Нємчанінов потурбував Євгена Паста своїм несильним ударом – голкіпер зіграв надійно. Згодом пройшла передача в нашу штрафну й після невеличкої метушні оборонці господарів «розрядили» ситуацію.

Ближче до середини першого тайму кропивничани притисли донеччан до їх воріт. Та сподівалися господарі більше на навісні передачі, які не були складними для захисників «олімпійців». У ці хвилини не вистачало нашій команді нестандартних, креативних ходів, які б стали несподіванкою для конкурентів. Тож, голкіпер гостей Артем Кичак у гру майже не вступав. Ну а в гостей попереду взагалі нічого не виходило. Тож, гра точилася між двома штрафними майданчиками зовсім без небезпечних моментів. Ні, бажання у гравців було багато, а от змістовних комбінаційних дій – замало. На 33-й хвилині був удар у бік воріт Кичака від Павла Полегенька, але знову невлучно.

Потім конкуренти активізувалися й поблизу нашої штрафної фінтив Євгеній Пасіч та навіть завдав удару, але Паст легко м’яч забрав. Далі «зіркові» створили два реально небезпечних моменти. Спочатку Чичиков із центру вивів у штрафну, майже віч-на-віч із Кичаком, Петрова, але той перемудрував, завозився із м’ячем і момент було втрачено. А згодом, після передачі Полегенька, пробив Гедж та захисники цей «постріл» заблокували.

У кінцівці тайму суперники почали діяти на зустрічних курсах із невеликою територіальною перевагою «зіркових». Та й тут захист переважав атакуючі лінії обох команд. На 45-й хвилині Олексій Чичиков заробив перспективний штрафний ціною жовтої картки Міщенка, але Павло Полегенько пробити повз «стінку» не зміг. Тож, не дуже багатий на яскраві події, перший тайм завершився, в цілому, справедливою нульовою нічиєю.

На початку другої половини зустрічі непогано головою скидав у штрафну на Чичикова Петров, але Олексія на мить випередив Артем Кичак. Господарі продовжували рішуче йти вперед і Загальский заробив штрафний, метрах у 22-х від воріт. Розіграли наші несподівано і Драченко прострілив із правого флангу, але Петров трохи не встиг замкнути дальню стійку. І в наступній атаці гостей пильність Євгена Паста перевірив Доронін. Євген відбив м’яч перед собою, а захисники вибили його на кутовий, який небезпеки для наших воріт не таїв. Кропивничани відповіли масованою атакою зі зміщенням акцентів із флангу в центр, але на заваді ударів двічі ставали оборонці «олімпійців». Згодом зі штрафного, метрів із 18-ти, пробивав Загальський та Кичак зреагував й у стрибку відвів загрозу. Підопічні Романа Монарьова підсилювали натиск, намагаючись змінювати напрямки своїх атак, але не вистачало заключної націленої передачі. В одному з епізодів потужний простріл Загальського, з великими труднощами, перервав Кичак. Та все ж, господарі свого досягли, коли, після передачі Геджа Чичиков перевів м’яч далі, а там блискуче, боковими ножицями, ворота вразив Сергій Петров – 1:0!

Але гості майже миттєво мали можливість відновити рівновагу. Після декількох помилок наших гравців і рикошетів, головою, метрів із 5-ти, у ворота не влучив Владислав Хомутов. А надалі гра набула загострення з боку обох команд. Гості прагнули відігратись, а господарі – забити вдруге і зняти всі питання відносно переможця протистояння. І це нашим футболістам вдалося. Після довготривалої комбінації, м’яч на правому фланзі отримав Павло Полегенько і зряче прострілив до штрафної, де Олексій Чичиков, метрів із 13-ти, в дотик, пробив невідпорно – 2:0. Тут потрібно зазначити, що Роман Монарьов готувався вже замінити Чичикова, але притримав вихід на поле Олексія Збуня, надавши можливість підопічним провести ще одну атаку, яка й завершилася голом.

Але донеччани не впали духом і намагалися змінити ситуацію. І ось уже Сергій Кулинич «стріляє» поруч із «дев’яткою» воріт Євгена Паста. Господарі пред’явили свій контраргумент, у вигляді прострілу Білонога, зліва, на який ніхто не встиг, а після атаки другим темпом у штрафній, після зіткнення із суперником, падав Збунь. Костянтин Труханов вирішив, що все було за правилами й пенальті не призначив. Ну й на завершення підопічні Романа Санжара мали можливість скоротити відставання до мінімуму, але Євген Паст вкотре продемонстрував свій клас, зреагувавши на удар, із меж штрафної, Станіслава Біленького, який вийшов на заміну та підсилив атакувальний потенціал донецької команди. Та все ж, забити цього дня гостям не вдалося й за грою, яку продемонстрували кропивничани по перерві, ця вікторія, з рахунком 2:0, виглядала цілком закономірною.

Ну а найкращим гравцем матчу в складі «зіркових» експертна комісія, до якої увійшли легендарний голкіпер «Зірки» Валерій Музичук, керівник прес-служби нашого клубу Юрій Ілючек і заступник голови федерації футболу м. Кропивницький Костянтин Волков, визнала автора першого, надважливого й ефектного голу Сергія Петрова. Наш нападник отримав приз – сучасний телевізор, який вручив ініціатор церемонії Костянтин Волков.

На післяматчевій прес-конференції наставник «Олімпіка» Роман Санжар визнав, що суперники були краще й заслужено перемогли, реалізувавши свої моменти. Що ж стосується ситуації, в якій опинилися донеччани, то керманич команди зізнався, що вона не стала для нього сюрпризом після тих кадрових втрат, що були в міжсезоння. Зараз у колективі немає справжніх лідерів, які б могли повести за собою, не вистачає злагодженості дій та майстерності. Тож, залишається згуртуватися й вирішувати завдання в турах, що залишилися, за рахунок характеру, самовіддачі та бажання досягнути успіху.

Головний тренер «Зірки» Роман Монарьов подякував уболівальникам за палку підтримку, а хлопцям за те, що зіграли, особливо у другому таймі, так, як потрібно було для перемоги, продемонструвавши свої найкращі якості. Тож, іще один важливий крок до поставленої мети зроблено й наша доля виключно в наших руках, – підсумував наставник «зіркових».

«Зірка» (Кропивницький) – «Олімпік» (Донецьк) – 2:0 (0:0).
28 квітня 2018 року (субота). Початок о 14:00. Кропивницький. Стадіон «Зірка». 1393 глядачів. + 20 С. Чемпіонат України, 2 етап, 2 коло, 29-й тур.
Арбітр: Труханов Костянтин (Харків).
Асистенти арбітра: Ярмолинський Леонід (Київ), Чос Максим (Київ).
Четвертий арбітр: Бондар Іван (Київ).
Спостерігач арбітражу: Задіран Сергій (Київ).
Делегат ФФУ: Безсмертний Віктор (Кропивницький).
«Зірка»: 44. Паст Євген, 5. Братков Антон, 7. Драченко Максим (к/к), 8. Полегенько Павло, 10. Білоног Дмитро, 16. Гафаіті Адель, 19. Оганесян Арман, 21. Загальський Ігор (24. Авер’янов Максим, 69), 22. Гедж Арно (27. Дришлюк Кирило, 87), 38. Петров Сергій, 77. Чичиков Олексій (15. Збунь Олексій, 76). Запасні: 41. Льопка Роман, 20. Фатєєв Дмитро, 31. Кондраков Данііл, 90. Ямполь Ярослав. Головний тренер: Монарьов Роман.
«Олімпік»: 13. Кичак Артем (к/к), 5. Міщенко Андрій (18. Очігава Зураб, 88), 8. Доронін Володимир (22. Біленький Станіслав, 66), 17.Балашов Віталій, 23. Нємчанінов Дмитро, 41. Пасіч Геннадій, 42. Пасіч Євгеній (20. Суарес Дамасену Леонідас, 73), 44. Цимбалюк Євгеній, 45. Хомутов Денис, 74. Снурніцин Ігор, 95. Кулинич Сергій. Запасні: 1. Махарадзе Заурі, 11. Щедрий Артем, 89. Козлов Артем, 92. Вуковіч Йосіп. Головний тренер: Санжар Роман.
Голи: 1:0, Петров Сергій (64); 2:0, Чичиков Олексій (75).
Попередження: Доронін Володимир (10), Оганесян Арман (14), Пасіч Геннадій (23), Міщенко Андрій (44), Драченко Максим (60), Нємчанінов Дмитро (61), Снурніцин Ігор (69), Цимбалюк Євгеній (90+2).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар