Поразка і впевнений реванш: як кропивницький “Золотой Век” провів баскетбольний двобій проти “Маріуполя”

© bk-zolotoyvek.kr.ua

Цими вихідними, у рамках чергового туру Вищої ліги, баскетболісти “Золотого Века” провели дві виїзні зустрічі проти МБК “Маріуполь”. Кропивницька команда спочатку поступилася господарям майданчика із рахунком 92:77, а наступного дня переграли маріупольців – 96:70.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією прес-служби БК “Золотой Век”.

У першому поєдинку двохматчевого протистояння, який відбувся 10 березня, команда Георгія Ступенчука на виїзді поступилася МБК «Маріуполь» – 92:77 (20:29, 24:16, 28:16, 20:16).

Звітний поєдинок краще розпочали кропивничани, вигравши першу чверть з різницею у 9 очок. Однак у наступних трьох десятихвилинках у гравців «Золотого Века» відверто розладилася гра, чим сповна скористалися маріупольці на чолі з екс-кропивничанами Владиславом Рижовим і Глібом Бузьком.

Уже в другій чверті азовці надолужили втрачене і наздогнали кропивничан у рахунку. Велика перерва також більше допомогла господарям, які у третій десятихвилинці зробили серйозну заявку на перемогу, вигравши період – 28:16.

«Золотой Век» відчайдушно намагався скоротити відставання від маріупольців, але господарі, зловивши кураж і відчувши запах перемоги, вже свого не відпустили. У середині заключної чверті перевага господарів, які продовжували йти вперед, сягнула 20 очок, що фактично поставило крапку у намаганнях «золотих» уникнути поразки.

Незважаючи на це, у складі «Золотого Века» у суботньому матчі варто відзначити результативні дії Сергія Юрченка, яких оформив дабл-дабл (23 очки, 10 підбирань), Максима Козловця (22 очки), Богдана Сосоя (дабл-дабл – 10 очок, 10 результативних передач) і Владислава Унгуряна 10 очок.

© bk-zolotoyvek.kr.ua

11 березня, у другому матчі в Маріуполі “Золотой Век” здобув впевнену перемогу – 96:70 (18:22, 26:17, 19:17, 33:14), реваншувавшись за осічку у попередній грі туру.

Виступаючи без двох своїх лідерів Олександра Дробязка і В’ячеслава Моторчука, маючи позаду досить рваний календар із двотижневими паузами у чемпіонаті, які дещо вибили команду із колії, граючи у спартанських умовах слабоопалюваного залу МБК «Маріуполь», розраховуючи на обойму лише із семи виконавців, гравці баскетбольного клубу «Золотой Век» здобули переконливу перемогу над завжди незручними суперниками із Маріуполя.

Кропивничани домінували у трьох із чотирьох чвертях, що яскраво продемонстрував підсумковий результат зустрічі. Найрезультативнішими діями у складі нашої команди в неділю запам’яталися Максим Козловець (дабл-дабл – 25 очок, 10 підбирань), Сергій Юрченко (9 очок, 11 підбирань), Володимир Цибін (14 очок), Владислав Унгурян (дабл-дабл – 33 очки, 12 підбирань) і капітан команди Богдан Сосой (10 очок).

“Своєю грою команда відповіла усім критикам, які вже встигли поставити на ній хрест, – каже керівник прес-служби БК «Золотой Век» Олександр Сухонос. – При цьому наразі клуб ділить перше місце в «Групі 1» з миколаївським «Ніко-Баскетом» (миколаївці мають дві гри в запасі), випереджаючи найближчих суперників із Кременчука на 2 пункти”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар