Олімпік – Зірка: про футбольний “театр” та ключові моменти гри

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Фото офіційного сайту ФК "Олімпік"

Із 38-ї хвилини матчу проти донецького «Олімпіка» «Зірка» грала вдесятьох, з 59-ї – вдев’ятьох. Але господарі поля ніяк не могли подолати захисні редути нашої команди, а забити змогли лише завдяки автоголу Павла Полегенька на 90-й хвилині. Перед цим же дві контратаки гостей, які могли стати гольовими, не реалізував Олексій Чичиков. Після матчу головний тренер «Зірки» Роман Монарьов сказав, що цього дня на полі був «театр одного актора», зазначивши, що ті, хто дивилися футбол, зрозуміють. 

Пише офіційний сайт ФК “Зірка”.

У стартовому складі кропивничан було багато змін, порівняно з попереднім матчем проти «Карпат». У центрі оборони травмованого Сесе-Франка Пепе замінив Олександр Маткобожик. У центрі поля замість Арно Геджа грав Кирило Дришлюк. Пару нападників склали Сергій Петров і Артем Фаворов. На лаві запасних цю гру починав Ігор Загальський, а також відзначимо появу в заявці першої команди Максима Авер’янова.

Уже на другій хвилині Сергій Петров наважився на дуже дальній удар після вкидання з-за бокової лінії, але м’яч не ліг на ногу, як слід, тож і пролетів набагато вище поперечини. Згодом підопічні Романа Монарьова «ввімкнули» активний пресинг на чужій половині й змогли відібрати м’яч, проте розвинути свою атаку не вдалося через неточну передачу. Після цього активність застосував «Олімпік». Донеччани заробили два кутових, а ще кілька разів навішували до штрафного майданчика із гри, але всі ці подачі перехопили наші захисники. А в контратаці Андрій Богданов здалеку «вистрілив» дуже неточно. Загалом же, віддати комусь явну ініціативу на початку зустрічі було складно. Обидві команди намагались атакувати й обидві, при відборі, «вмикали» активний пресинг. Але все ж, більше першим номером діяли саме «олімпійці».

Перший небезпечний момент у матчі створили господарі. Після того, як Тарас Качараба, головою, несильно вибив м’яч зі штрафного майданчика, Кирило Дришлюк програв боротьбу на підбиранні опонентові, який, в один дотик, відпасував Станіславу Біленькому. Станіслав пробивав із району одинадцятиметрової позначки, але Євген Паст вчасно вийшов із лінії воріт, скоротив кут обстрілу й урятував свою команду від голу. А на 22-й хвилині Романові Санжару довелося провести вимушену заміну. Замість Івана Брікнера, котрий зазнав пошкодження в ігровому епізоді, на поле вийшов Емерсон.

Ще одна небезпека біля воріт Євгена Паста виникла після стандарту. Тарас Качараба, не за правилами, в підкаті, зіграв проти Мохи на фланзі, за що рефері призначив штрафний удар і показав нашому захисникові «гірчичника». Андрій Богданов пробивав по воротах, але м’яч пролетів трохи вище поперечини. Варто відзначити, що в середині першого тайму «Олімпік» став атакувати частіше, але захисники «зіркових» справлялись із цими випадами. Декілька разів наша оборонна лінія «ловила» опонентів у офсайдні пастки, діючи позиційно грамотно та злагоджено. До того ж, центрбеки «жовто-червоних» встигали підключатись і до розіграшу стандартів. Зокрема, Тарас Качараба, головою, пробивав після кутового – вище воріт.

А от наприкінці тайму за справу взявся арбітр. Посадивши «на картки» ще раніше провідних гравців «Зірки» Драченка та Качарабу, він вирішив на цьому не зупинятися. На 37-ій та 38-ій хвилинах сталися епізоди, які врешті-решт і вирішили долю матчу. Мабуть ніхто, крім самого Арановського, не може пояснити, за що, в боротьбі з Павлом Лук’янчуком, був показаний «гірчичник» Артему Фаворову. Класна передача з флангу, нападник і захисник йдуть на м’яч й в результаті Фаворов до м’яча не дотягується. Епізод, здавалося, вичерпано. Але яке ж було здивування вболівальників, і самого Фаворова, коли Арановський показав жовту картку…

А вже в наступному епізоді арбітр вирішив не обмежуватися жовтою карткою. Так, Максим Ковальов фолив проти Станіслава Біленького на підступах до штрафного майданчика, але чи заслуговувало це порушення правил на червону картку, котру рефері Євген Арановський продемонстрував Максиму – питання. Тим не менш, кінцівку першого тайму й увесь другий гостям довелося грати в меншості. Прикро те, що це вилучення трапилося ще й тоді, коли «Зірка» активізувалася в атаці, а тепер же, зрозуміло, більше уваги довелося зосередити на захисті. Донеччани, тим часом, кілька разів пробили по воротах Євгена Паста, але наш голкіпер урятував кропивничан після цих ударів. У компенсований до першої сорокап’ятихвилинки час, воротар гостей іще раз продемонстрував свою реакцію, відбивши удар впритул. Але й підопічні Романа Монарьова мали нагоди відзначитись «у роздягальню». Після двох кутових поспіль, Тарасу Качарабі завадив пробити захисник, а Сергій Петров, головою, «вистрілив» неточно. Отож, на перерву суперники відправились за нульової нічиєї.

З атак підопічних Романа Санжара розпочався тайм другий. І це було очікувано, адже «олімпійці» грали в більшості й хотіли перемогти. Але назвати їх випади аж занадто небезпечними ніяк не можна було. Та й «Зірці» відібрати м’яч і організувати свою контратаку все не вдавалося. На 56-й хвилині Моха відверто «пробачив» підопічних Романа Монарьова. Після флангової подачі, Моха перебував сам перед воротами гостей, але з «убивчої» позиції, головою, пробив точно в руки Євгенові Пасту.

Донеччани ніяк не могли забити, а тому в справу знову втрутивсь арбітр. У падінні Артема Фаворова на фланзі, на чужій половині поля, Євген Арановський набачив симуляцію, хоча поштовх рукою захисника бачили всі, і показав Артему «гірчичника», котрий для Фаворова був другим – «зіркові» лишились удев’ятьох. Тепер завдання – зберегти свої ворота на «замку» – було надскладним для «жовто-червоних».

Але, тим не менш, «Зірка» мала нагоду відзначитися. Після подачі зі штрафного від Олексія Чичикова, Тарас Качараба ледь зачепив м’яч потилицею, тому акцентованого удару по воротах не вийшло. А «Олімпік» продовжував бити здалеку, адже до штрафного майданчика оборонці кропивничан суперника не пускали. А коли господарям все ж удавалося вийти на ударні позиції, пробивали з них вони дуже неточно.

А на 77-й хвилині у футболці першої команди «зіркових» дебютував Максим Авер’янов, котрий замінив Кирила Дришлюка. За чотири хвилини «жовто-червоні» вибігли в класну контратаку два в одного, але Олексій Чичиков не зумів відпасувати повз Емерсона на Сергія Петрова. Якби ця передача пройшла, в Сергія була би стовідсоткова нагода забити, але не судилося. Миттєво «огризнувся» «Олімпік», але Євген Паст упорався з ударом Мохи. А ще пізніше Олексій Чичиков змарнував чистий вихід сам на сам, після класної дальньої передачі, пробивши вище воріт. Так, донеччани грали в більшості весь матч, атакували більше, але наприкінці зустрічі саме «Зірка» мала нагоди вирвати перемогу.

І тут, на превеликий жаль, спрацювало старе неписане футбольне правило: «Не забиваєш ти, забивають тобі». І, що іще більш прикро, сталося це на 90-й хвилині та ще й завдяки автоголу. Після подачі Мохи, м’яч від ноги Павла Полегенька, який боровся з Володимиром Прийомовим, залетів у ворота – 1:0. Ні сил, ні ресурсу в кропивничан не було, аби організувати фінальний штурм воріт «олімпійців», отож, підсумок зустрічі − 1:0 на користь підопічних Романа Санжара.

Після матчу головний тренер «Зірки» Роман Монарьов сказав, що сьогодні на полі був «театр одного актора», зазначивши, що ті, хто дивилися футбол, зрозуміють. Наставник підкреслив, що, якби Олексій Чичиков реалізував свій вихід віч-на-віч, наприкінці зустрічі, кропивничани в цьому матчі перемогли б. Але висловлювати претензій підопічному тренер не став, адже Олексій перед тим виконав великий об’єм чорнової роботи.

Роман Санжар лишився задоволений результатом, але не грою. Наставник «Олімпіка» відзначив, що краще б матч продовжувався у рівних складах, адже, маючи перевагу в два футболісти, його підопічні грали розслаблено. І якби не автогол на останній хвилині другого тайму, позитивного результату його команді сьогодні здобути не вдалося б.

«Олімпік» (Донецьк) – «Зірка» (Кропивницький) – 1:0 (0:0).

21 жовтня 2017 року (субота). Початок о 14:00. Київ. Стадіон «Динамо» імені Валерія Лобановського. 200 глядачів. +12 С. Чемпіонат УПЛ, 2 коло, 13 тур.

Арбітр: Арановський Євген (Київ).

Асистенти арбітра: Данильченко Євген (Луганськ), Єремєєв Андрій (Миколаїв).

Четвертий арбітр: Кутаков Дмитро (Бровари).

Спостерігач арбітражу: Швецов Віктор (Одеса).

Делегат ФФУ: Бабій Василь (Житомир).

«Олімпік»: Махарадзе Заурі (к/к), Лук’янчук Павло (94. Мігунов Олександр, 64), 4. Кравченко Антон, 7. Сондей Іван, 11. Моха, 15. Шабанов Артем, 17. Шестаков Сергій, 22. Біленький Станіслав (9. Прийомов Володимир, 46), 24. Федорів Віталій, 27. Брікнер Іван (32. Емерсон, 21), 90. Богданов Андрій. Запасні: 13. Кичак Артем, 3. Лухтанов Вячеслав, 12. Михальов Ілля, 45. Хомутов Владислав. Головний тренер: Санжар Роман.

«Зірка»: 44. Паст Євген, 4. Качараба Тарас, 7. Драченко Максим (к/к) (31. Кондраков Данііл, 90+4), 8. Полегенько Павло, 10. Фаворов Артем, 23. Маткобожик Олександр, 27. Дришлюк Кирило (24. Авер’янов Максим, 77), 38. Петров Сергій, 55. Ковальов Максим, 77. Чичиков Олексій (21. Загальський Ігор, 86), 93. Цюпа Іван. Запасні: 41. Льопка Роман, 9. Маліновський Назар, 19. Оганесян Арман, 33. Рассадкін Глєб. Головний тренер: Монарьов Роман.

Гол: 1:0, Полегенько Павло (90, автогол).

Попередження: Драченко Максим (18), Качараба Тарас (29), Фаворов Артем (37), Фаворов Артем (59), Шабанов Артем (61), Кравченко Антон (65).

Вилучення: Ковальов Максим (38, червона картка), Фаворов Артем (59, друга жовта картка).

Фото офіційного сайту ФК “Олімпік”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар