Кропивницький борець став Майстром спорту з військово-спортивного багатоборства

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

24-річний спортсмен із Кіровоградщини Володимир Чобу нещодавно отримав почесне звання – Майстер спорту з військово-спортивного багатоборства, яке включає в себе стрільбу та рукопашний бій. Шість чемпіонатів поспіль Володимир виборював перші місця у категорії рукопашного бою, але у стрільбі у нього було “срібло”. Проте на Чемпіонаті України, який нещодавно проходив у Харкові, він вибив 29 балів із можливих 30. І тепер кропивницький спортсмен має почесне звання, до здобуття якого він ішов багато років.

у 24 роки, він має титул віце-чемпіона світу з бойового багатоборства, є чемпіоном України з рукопашного бою. Окрім того, неодноразово перемагав на обласних чемпіонатах із цих видів спорту. Він має чорний пояс перший дан, є кандидатом в майстри спорту з панкратіону та бойового багатоборства. Аби досягати таких успіхів, Володимир тренується по декілька годин щодня – додає до свого розпорядку не лише рукопашний бій, а й змішану боротьбу. Під пильним керівництвом Олександра Гусака Володимир тренується у СТ “Динамо”. На його рахунку така кількість змагань, яку вже навіть не зрахувати. Він займається за декількома напрямками в спорті, один із яких – військово-спортивне багатоборство. Багато змагань поспіль Володимир виборював першість у напрямку рукопашного бою, а на Чемпіонаті України в Харкові він вибив майже максимум у стрільбі:

“Із військово-спортивного багатоборства були і чемпіонати України, і світу. Я маю титул віце-чемпіона світу. А нещодавно був Чемпіонат України в Харкові, де на стрільбі я вибив 29 очок із 30 (дається три патрони). Це дуже хороший результат. І по рукопашному бою я зайняв перше місце, – розповідає Першій електронній Володимир і додає, – До цього також було багато змагань, де у розділі “рукопашний бій”, де останні, напевне, шість змагань у мене були перші місця. І другі-третє місця були по стрільбі. Недотягував до першості. А цього року все вдалося “на відмінно”.

Під час визначення, чи гідний спортсмен почесного звання Майстра спорту, рахується діяльність спортсмена за багато часу – скільки було змагань, скільки перемог та поразок. Завдяки успіху на цьому останньому змаганні, і Володимиру дали довгоочікувану нагороду, яку тренер Олександр Гусак вручив на тренуванні у колі всіх спортсменів.

“Роки тренувань, змагання, було багато і перемог, і поразок. Але я не здався – я довго йшов до цього. Це перша сходинка до нашої з тренером цілі. У  військово-спортивному багатоборстві ми ставимо за мету – Майстер спорту міжнародної категорії, а, можливо, навіть і заслужений”.

Далі Володимир готується до Чемпіонату Європи, а потім – світу.

“Я дуже наполегливо готуюсь, тож сподіваюсь на хороший результат”, – додає спортсмен.

Про спорт у житті Володимира Чобу читайте в інтерв'ю Першої електронної.

Борець із Кіровоградщини про титул віце-чемпіона світу та віру в себе


Віце-чемпіон світу з бойового багатоборства провів майстер-клас у рідній школі на Кіровоградщині

Ольга Ткаченко, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар