У Кропивницькому провели вечір пам‘яті письменника Віктора Погрібного

Вечір пам’яті письменника, публіциста і журналіста Віктора Погрібного відбувся у Кіровоградській обласній бібліотеці для юнацтва імені Маланюка.

Про це розповіла директор закладу Лариса Савенко, інформує Перша електронна газета.

Вона зазначила, згадати творчий шлях Віктора Погрібного прийшли колеги по культурному фронту Олена Баранова, Микола Барабуля, Роман Бутовський, Микола Кравченко, Тетяна Барно, Олександр Косенко, Наталія Агапєєва та інші.

«Літературна спадщина Віктора Погрібного – це твори, пронизані великою любов‘ю до України, до Кіровоградщини. І наше спільне завдання, щоб вона стала складовою освітянських програм шкіл та університетів. Тому маємо на це звертати увагу. Дякую кожному, хто докладає зусиль у збереження пам‘яті про непересічну людину, письменника й українофіла», – зазначила Лариса Савенко.

Нагадаємо, Віктор Погрібний – український поет, прозаїк, публіцист, громадський і політичний діяч, Заслужений журналіст України. З 1969 року очолював літературне об’єднання «Степ» на Кіровоградщині. Був ініціатором відновлення статусу села Арсенівка, де народився Іван Карпенко-Карий, та створення музейно-природного заповідника «Тобілевичі».

Не стало письменника 1 жовтня 2017 року.

DSC-3636

DSC-3640

DSC-3665

Нагадаємо, кропивницький журналіст отримав Міжнародну літературну премію.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар