Завершився молодіжний обмін між Кіровоградщиною і Польщею 2021. ФОТОЗВІТ

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Завершився проєкт україно-польського культурно-освітнього обміну “Коли молодь пізнає свою спадщину”, в якому взяли участь учнівські команди з Кіровоградщини і Сілезії.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Це вже другий міжнародний обмін, у якому беруть участь учні і педагоги Голованівського ліцею ім. Тараса Шевченка і школи імені Емілії Герчак у Ґрудкові. Обидві делегації тиждень проживали у лісовому хостелі біля сілезького міста Славкув, працювали у школі Ґрудкова, знайомилися з архітектурою й історією навколишніх містечок, відвідали Краків і кілька історико-етнграфічних музеїв регіону, працювали у ремісничій майстерні, проходили курс інтеграції за системою “Активних громадян” і скаутів.

Другий тиждень проекту проходив в он-лайн режимі. Діти працювали за комп’ютерами, освоюючи сучасні технології, а також пізнавали традиційне мистецтво вибійки, досліджували історію і культуру рідного краю, презентували свої генеологічні дерева, спільно працювали над новим міжнародним культурним продуктом – книгою-альбомом, яку вже друкують у польському видавництві.

І минулорічний, і нинішній обмін організувала команда «Баби Єльки» зі своїм польським партнером – Маєю Цьонкою, громадською діячкою і членом асоціації викладачів мистецтва Сілезії.

Як відбувався обмін – дивіться у нашому ФОТОЗВІТІ.

Нагадаємо, «Коли більше об’єднує»: як українці і поляки вчилися цінувати народну культуру.

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар