“Баба Єлька” проводить аукціон на участь в експедиції Кіровоградщиною

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Фольклорно-етнографічний проєкт “Баба Єлька” проводить аукціон на участь у черговій експедиції Кіровоградщиною.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Facebook-сторінки “Баби Єльки”.

Експедиція відбудеться у п’ятницю, 17 липня, в село Луполове Благовіщенського району – до одного з найбільш віддалених від обласного центру регіонів і, водночас, найменш дослідженого. Одна з місцевих родзинок – величний і покинутий старовинний млин, збудований на березі Південного Бугу.

“Цього разу запрошуємо у цікавенне село Луполове. Туди нас запросила читачка “Нової газети” пані Марія (вона вже й наспівала нам кілька фантастичних пісень)” – йдеться в анонсі.

Стартовий розмір благодійного внеску за участь – 200 грн. Наступний крок визначають самі учасники аукціону. Розіграш проходить на Facebook-сторінці “Баби Єльки”. Отримані кошти підуть на матеріальне забезпечення експедиції.

63d841ced0cbeba6fcaa2b6a7998b3b1.jpg

Нагадаємо, це вже другий аукціон, який дає можливість шанувальникам проєкту долучитися до дослідницької мандрівки маленькими селами Кіровоградщини, зробити свій внесок у вивчення культурного спадку нашого регіону і відчути на собі народну магію “Баби Єльки”.

Переможницею першого розіграшу стала кропивничанка Наталя Ковальчук.

“Ну як тепер не вважати себе найфартовішою! Колись я тільки мріяла про таке і картала себе, що не пішла на історичний, потім – захоплювалася Баба Єлька і дивилася на дівчат, як на недосяжних богинь, а тепер у мене й самої є спогади! Дякую! – поділилася вона враженнями після експедиції. – Друзі, це не просто можливість стати однією командою з “Баба Єлька”, це щось більше, щось сокровенне! Поспішайте, а то я знову все викуплю, тим паче, що вже знаю ціну цих емоцій. І це не 400 грн!””

Читайте також: Кропивничанам показали автентичні народні сорочки Кіровоградщини і України

Поширити:

Залишити коментар:

коментар