На Кіровоградщині безкоштовно показують стрічку «Соловей співає»

Благодійний фонд Станіслава Березкіна «Добротвір» влаштував безкоштовний показ стрічки «Соловей співає, доки голос має» на Кіровоградщині.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Документальний фільм про історію лінгвоциду української мови зняли за кошти волонтерів і меценатів. Стрічка не вийшла у кінопрокат на широких екранах, але підкорила українців під час презентацій у різних куточках країни.

31 січня за ініціативи і підтримки «Добротвору» і «Нової Газети» фільм безкоштовно показали у Кропивницькому. Презентував його особисто режисер Сергій Кримський. Він же дозволив благодійному фонду здійснити промоцію стрічки на Кіровоградщині.

Нагадаємо, фільм «Соловей співає, доки голос має» ˗ це новаторське та монументальне дослідження проблеми мовного питання в Україні. Автори аналізують мовну ситуацію не в звичайній, поширеній формі протистояння політичних сил, а досліджують значно глибші причини та наслідки нинішньої конфронтації довкола української мови. Також вони намагаються знайти відповідь на запитання: «Чому спілкуватися в Україні 21 століття українською мовою для багатьох громадян є нонсенсом, чому ці громадяни відчувають відторгнення та спротив?».

Запросити благодійний фонд на кінопоказ у своє місто чи село можна за телефоном (066) 483 93 96 (Геннадій Вікторович).

db8f58377313d36bb0b78743c2ccc518.jpg

Читайте також: 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар