У Кропивницькому збиратимуть гроші на меморіальну дошку місцевому краєзнавцю

© pixabay.com

У п’ятницю, 17 травня, о 16.00 в обласному краєзнавчому музеї відбудеться П’ятий благодійний книжковий аукціон. Кошти збиратимуть на створення меморіальної дошки у пам’ять про місцевого історика і краєзнавця Петра Кизименка.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією з офіційного сайту міськради Кропивницького.

Колекція лотів складається переважно з історичних та краєзнавчих книг. Більшість з них надані Ольгою Кизименко – вдовою Петра Кизименка. Чимало видань мають підписи авторів: Романа Коваля, Олекси Різниківа, Юрія Матівоса, Сергія Жадана, Василя Мошуренка та інших.

Нагадаємо, Петро Кизименко (1964 – 1998) – лауреат обласної краєзнавчої премії ім. Володимира Ястребова (посмертно). За життя працював в обласному краєзнавчому музеї та державному архіві, друкувався у місцевій та обласній пресі. Широкий резонанс викликали його наукові дослідження «Євреї в Єлисаветграді», «Греки в Єлисаветграді», «Бугогрардівська паланка», «Козаки не за порогами», «Гайдамаки», «Гайворонщина» (разом із Леонідом Солгутовським), «Невідома війна. ОУН-УПА на Кіровоградщині» (разом з Геннадієм Коганом).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар