У Кропивницькому покажуть виставу про життя біля Табору смерті

Аушвіц-Біркенау - нацистський концентраційний табір (1940-1945) у місті Освенцім / ©NEMO Kennislink

У Кропивницькому відбулася прес-конференція учасників полько-німецько-українського молодіжного проекту, які планують показати у місті танцювальну виставу “Світло у темряві”, присвячену подіям Другої світової війни. Зокрема, у виставі йтиме мова про буденне життя мешканців Освенцима, де колись був нацистський концтабір, і їхнє ставлення до трагедії.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

“В основі цього проекту ми хочемо не просто знову розповісти одну і ту саму історію, а передати її більш доступною мовою для молодого покоління. Міжнародний аспект є невід’ємною частиною, адже це можливість створити зв’язок між людьми з різних країн, яких стосується ця трагедія. Ми не тільки створюємо танцювальні вистави, а й спілкуємося напряму з дітьми, які приїздять в Освенцім, де колись був нацистський концентраційний табір. Таким чином ми створюємо культурний обмін між молоддю України, Німеччини та Польщі. А головне, можемо бачити їхнє ставлення до трагедії через призму національності і ментальності”, – розповідає координатор проекту Наталя Ткаченко.

До міжнародної танцювальної групи входять по 8 осіб з Вольфсбургу, Освенциму та Кропивницького. Впродовж тижня молоді люди працюють у рідному місті членів групи. У першій частині тижня учасники обговорювання теми подій Другої світової війни, а у другій – застосовують методики “танцювального театру”.

“Освенцим – звичайне місто, але ми весь час живемо з клеймом існування тут Табору смерті. А за допомогою танцювального театру ми хочемо показати буденне життя мешканців міста, а також їхнє власне ставлення до трагедії”, – зазначає театральний педагог Анна Ходацька.

Учасники проекту презентують виставу 7 липня в актовій залі Кіровоградського обласного навчально-виховного комплексу (гімназія-інтернат – школа мистецтв). Початок о 17:00.

36589900_208461106539995_2260682871205265408_n


Злата Нянько для Першої електронної газети

Поширити:

Залишити коментар:

коментар