Трійка поетів-сучасників презентувала свої книги у кропивницькому педуніверситеті

Сьогодні, 10 листопада, у ЦДПУ відбулася зустріч студентів із трьома молодими українськими поетами. Свою творчість презентували Вано Крюгер, Олександр Мимрук та Ігор Астапенко.

У стінах Центральноукраїнського державного педагогічного університету є традиційними зустрічі з цікавими людьми. Наприклад, на факультеті філології та журналістики презентують свою творчість представники сучасної української літератури. Цьогоріч студенти та викладачі вже мали можливість поспілкуватись з деякими творцями – нещодавно приїздили Іван Драч, Григорій Гусейнов. Настав час зустрічей із молодими поетами.

Гостями заходу стала трійка поетів-сучасників. Естет, абсент’є та некрокомуніст Вано Крюгер зачитував вірші з декількох збірок – «Прощальний поцілунок Ілліча» та «Вертеп на Куренівці». Ігор Астапенко презентував публіці збірку, яка, за словами митця, символізує «біль проти болю» – «Лихотомія». Філософ і шукач новітнього в літературі Олександр Мимрук (який, до речі, родом із Кіровоградщини) ознайомив з віршованою збіркою «Цукровик».

 «У Кропивницькому я був двічі… Перший раз це було відрядження, а другий – перевірка у військкоматі. Тож з містом я не зовсім ознайомлений, було цікаво створити міф центрального міста, тому що цієї теми не часто торкаються у поезії. Так і вийшла збірка «Цукровик», – розповідає Олександр Мимрук.

На завершення презентації відбувся діалог між гостями та студентами, під час якого молоді філологи та журналісти дізнались тонкощі підготовки збірки до видання, чи допомагає поезія у стосунках з жінками, та коли вони стають музами для чоловіка-поета:

«Натхнення є незалежним і з’являється само по собі», –  сказав Ігор Астапенко.

  

Лада Тітова для Першої електронної

Поширити:

Залишити коментар:

коментар