Виступ харківських гітаристів відкрив національний мистецький фестиваль “Кропивницький 2017”

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Фестиваль, де зібрано найкращі набутки українського мистецтва: музика, театр, візуальне мистецтво, поезія. Сьогодні, 29 серпня, у Кіровоградській обласній філармонії відбувся концерт харківського гітарного квартету «Танцюй, дихай, дивися на зірки до світанку» – це стало початком національного мистецького фестивалю “Кропивницький 2017”.

«Я дуже рада, що в місті Кропивницький з’явився такий фестиваль. І я зичу, щоб він був щорічним. Це мікс  усього найкращого, що є в мистецтві України, що зараз надихає українців, що формує українську ідентичність», – розповідає Першій електронній куратор музичної програми фестивалю Любов Морозова.

За словами куратора музичної програми, для фестивалю збиралася різноманітна музика з різних куточків України:

«Для мене головним було показати музичний ландшафт України: у нашій програмі є Львів, Київ, Харків, Донбас, який ми представляємо у дуже цікавому варіанті».

Стартував фестиваль з концерту харківського гітарного квартету «Танцюй, дихай, дивися на зірки до світанку», який відбувся у обласній філармонії.

Квартет уже 9 років виконує музичні композиції на гітарі, які для них писали українські композитори.

«Я думаю, що завдяки цим музикантам гітарна музика не просто існує, а вона породжує нові твори і за це, дійсно, велика вдячність тим альтруїстам, які у нас в Україні є», – розповідає Любов Морозова.

Концерт-відкриття відвідали близько сотні кропивничан. Квартет виконував як відомі українські композиції (наприклад, «Щедрик», «Їхав козак за Дунай»), так і власні твори. Зокрема, композиторів Мирослава Скорика, та Андрія Андрушко, які написали музику спеціально для харківського квартету.

“Атмосфера у фойє  філармонії панувала просто чарівна, слухачі насолоджувались мелодіями гітар та дякували виконавцям аплодисментами. Ми були вражені талантом квартету, тому по закінченню з радістю спілкувалися з музикантами та організаторами заходу”, – поділилася враженнями кропивничанка Марія.

Квартет нагородили грамотою учасників мистецького фестивалю.

   

Валерія Семенкова для Першої електронної

Поширити:

Залишити коментар:

коментар