Кропивничани почали тестувати фестивальні інсталяції

Сьогодні, 29 серпня, у Ковалівському парку частина інсталяцій художників з різних куточків України вже знайшли своє місце. Протягом декількох днів перехожі зможуть насолоджуватись візуальним мистецтвом, яке створили українські митці. Проте деякі з експозицій кропивничани почали тестувати – спробували пограти на трубах та пострибати між граблями.

Інформує Перша електронна.

По обіді Ковалівський парк прикрасили уже чотирма інсталяціями. Серед них експозиції столичних митців Віктора Сидоренка (“DEPERSONALIZATION”), Марії Куликовської (“із серії Memento More”) та Олексія Сая (“На наступи на граблі”), львів’ян Олекси Фурдіяка та Ігоря Слободяна (“Дудіння”). Біля кожної конструкції стоїть табличка з ім’ям і прізвищем автора, назва експозиції та рік створення. П’ята експозиція досі встановлюється – біля неї ще немає підписів.

Що це за конструкції та що вони означають поки що не розповідають, адже робітники їх тільки встановлюють. Презентації відбудуться згодом.

А поки що перехожі можуть подивитися на об’єкти візуального мистецтва. Оскільки суворого нагляду за композиціями немає, то кропивничани почали їх тестувати. Деякі вже спробували пограти на трубах. А найбільш винахідливі сприйняли назву інсталяції “Не наступи на граблі” як правила гри – почали поміж них стрибати.

Нагадаємо, що інсталяцію “Не наступи на граблі” та конструкцію із дверима посеред будівельних матеріалів почали встановлювати вчора.

Національний мистецький фестиваль триватиме в Кропивницькому із 29 серпня по 3 вересня. На Фестивалі представлять усі мистецькі жанри – театр, кіно, музика, образотворче мистецтво, сучасне мистецтво, які у першу чергу розраховані на молодіжну аудиторію.

На фестивальні заходи, які заплановані у філармонії, квитки можна отримати без проблем. У театрі запрошень більше не залишилось. Проте на відкритих сценах є ще ряд заходів, серед яких і вистави, фільми та концерти гостей з різних куточків України.

Летиція Курята для Першої електронної

Поширити:

Залишити коментар:

коментар