Щит із гербом Новоукраїнської ОТГ зустрічатиме гостей парку “Київська Русь” неподалік столиці

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Гран-прі Всеукраїнського фестивалю «Віче в Київській Русі», який відбувся під час святкування Дня Хрещення Русі у парку «Київська Русь» (с. Копачів, Київської області) отримала Новоукраїнська об’єднана територіальна громада. Тепер щит з гербом нашої ОТГ, як символ перемоги у цьогорічному віче громад, буде встановлено на Михайлівських воротах парку «Київська Русь».

Цей фестиваль спільно ініційований та організований Асоціацією малих міст України та «Парком Київська Русь» на честь 1029-ї річниці від Дня Хрещення Русі. Головною метою цього масштабного і надзвичайно захоплюючого дійства є збереження культурного надбання та власної автентичності, об’єднання українців навколо своєї історії та сприяння активній співпраці міст України.

Як розповідають члени новоукраїнської делегації святкування Дня Хрещення Русі, пройшло надзвичайно яскраво та насичено. Тут був і костюмований парад історичних персонажів, і театралізовані постановки, які відтворювали древні події та сцени з історії Русі. Видовищним був також турнір кінних лучників та змагання лицарів.

На відвідувачів чекало безліч розваг: майстер-класи з народних ремесел, з володіння середньовічною зброєю, веселі стародавні ігри, запальні слов’янські хороводи та танцювальні флешмоби.

Особливістю свята стало відкриття реконструкції дерев’яного храму Х століття – Василівської церкви, яка була побудована Володимиром Великим після введення християнства та експозиція чудотворних ікон.
Родзинкою свята стало й проведення конкурсу міст “Віче в Київській Русі”. Під час проведення даного конкурсу міста і села України презентували гостям Парку свою історію, культуру та знайомили з особливостями своєї місцевості.

Переможцем та безперечним фаворитом стала наша Новоукраїнська громада, яка й отримала гран-прі Фестивалю. І це дійсно заслужена перемога.

Враженнями від фестивалю поділився голова Новоукраїнської об’єднаної територіальної громади Олександр Корінний:

“Наша делегація яскраво презентувала міську символіку, продемонструвала самобутні таланти та автентичні ремесла. Були виступи солістки Заслуженого академічного ансамблю пісні і танцю Збройних Сил України Юлії Олійник, народного аматорського хорового колективу «Хлібодари» (керівник Володимир Фулга ) та дуету в складі Анни Насєдкіної та Ганни Павелкової, які й стали візитівками нашої громади. Справжню насолоду подарували присутнім виступи учасників зразкового хореографічного колективу «Веснянка» (керівник Ірина Рубля). Захоплення викликали і майстер-класи наших майстринь Оксани Христиченко та Олени Коваленко. Я щиро вдячний усім членам делегації, кожному окремо і колективам загалом. Ми вкотре підтвердили істину, яка недарма стала девізом нашого міста «В єднанні сила». Ми були об’єднанні єдиним бажанням гідно представити наше місто і ми досягли своєї мети”, – розповів Олександр Корінний.

Відтак тепер, як наголосили організатори свята, щит з гербом нашої ОТГ, як символ перемоги у цьогорічному віче громад буде встановлено на Михайлівських воротах парку «Київська Русь».

Варто зазначити, що ця поїздка на фестиваль відбулася саме завдячуючи небайдужості міської влади, яка докладає чималих зусиль, щоб підняти громаду на вищий щабель і заявити про неї, як про спроможну, самодостатню територію у якої є не лише великі перспективи для подальшого розвитку , а й значний людський потенціал. Спонсором поїздки стала фірма «Ель-пласт». А працівники Новоукраїнського житлового-комунального господарства, під чутким керівництвом свого начальника Сергія Зелінського і займалась виготовленням щита під герб нашої ОТГ, який тепер зустрічатиме кожного з відвідувачів парку «Київська Русь».

У складі делегації на чолі з головою міської об’єднань територіальної громади участь в фестивалі прийняли та здобули гран-прі нашій громаді: начальник відділу культури та туризму Новоуїкраїнської міської ради Т.Козловська, керівник зразкового хореографічного колективу «Веснянка» І.Рубля, місцеві майстрині О.Коваленко та О.Христиченко, юні співочі дарування А.Насєдкіна та Г.Павелкова, солістка Заслуженого академічного ансамблю пісні і танцю Збройних Сил України Ю. Олійник, акомпаніатор В.Захаров, керівник народного аматорського хорового колективу «Хлібодари» В.Фулга та артисти хору О.Оладко, Р.Лапа, Н.Шевченко, С.Яворська, Н.Троянська, Т.Новикова, М.Змеул, Л.Стензя, К.Тоток, В.Донець, В.Гур’єв; учасниці колективу «Веснянка» М.Петренко, І.Донченко, М.Козакова, Ю.Пасічник, Д.Гончаренко, В.Міхадюк, організаційними питаннями займалися Надія та Ілля Захар’їни, Т.Нужда.

Олена Комісаренко для Першої електронної

Поширити:

Залишити коментар:

коментар