У Кропивницькому виступить Техаський чоловічий хор (АНОНС)

20 квітня, о 19:00 у залі Кіровоградської обласної філармонії відбудеться концерт Техаського чоловічого хору. Хор виконає християнські пісні, характерні для південної частини Сполучених Штатів, — пісні у стилі ґоспел (англ. «Євангелія») та спірічуелз (англ. «духовні пісні»).

Як видно із самої назви стилів, від початку це були пісні на біблійні сюжети, які співались здебільшого у середовищі темношкірих рабів, оскільки споконвічні історії про пригноблення та визволення, про скруту та порятунок, про дочасне торжество зла, нечестя і обману і подальшу повну перемогу добра і справедливості зачіпали душу за живе і виливалися з душі піснями. І як трапляється з усяким мистецтвом, що народжується людським серцем, ці пісні вийшли за межі оточення, в якому вони народилися, і стали співатися найрізноманітнішими людьми у самих різних обставинах. Бо виявляється, що страхи і сподівання, безвихідь і надія, потреба вищої цілі у житті — це речі, спільні для нас усіх, незалежно від раси, країни та епохи.

Техаський чоловічий хор приїздить до України за сприяння благодійної організації MGI, добре відомої в Україні завдяки проведенню шкіл практичної англійської мови. Крім того, завдяки зусиллям MGI в Україні декілька разів проходили тури музичних колективів зі США. До присутніх із коротким словом звернеться організатор туру хору Майкл Готт.

01

05

Поширити:

Залишити коментар:

коментар