Від сьогодні у Кропивницькому стартує голосування за переможця проекту „Громадський бюджет”

Від сьогодні, 18 квітня, з 10.00 у Кропивницькому стартує голосування за переможців міського проекту „Громадський бюджет”. Протягом 10 робочих днів, до 3 травня, усі бажаючі містяни зможуть взяти участь у визначенні проектів, які отримають фінансування від міської влади.

Про це сьогодні, 18 квітня, під час прес-конференції у міськраді розповів начальник управління економіки Андрій Паливода.

За його словами, на отримання фінансування у рамках “Громадського бюджету” подали 86 проектів, 38 з яких великі, а 48 малі проекти.

Голосування за найкращі проекти відбуватиметься двома способами: у електронному вигляді за допомогою BANK ID та класичним способом – віддавши свій голос у бюлетені.

Електронне голосування буде доступне на сайті міської ради Кропивницького, у розділі “Громадянам”, а потім “Громадський бюджет”. А класичне голосування у бюлетенях буде проводитись у холі першого поверху приміщення міськради з 10 до 16 год. з перервою на обід. Скриньки та бюлетені розмістять у холі зі сторони вул. Гоголя. Для цього у міськраді навіть відкриють вхід до приміщення з вул. Гоголя.

Для класичного голосування в управлінні економіки розробили інформаційні стенди з коротким описом кожного проекту.

Як наголосив Андрій Паливода, брати участь у голосуванні можуть лише мешканці Кропивницького. Для цього у системі електронного голосування розроблено спеціальне обмеження, а для класичного голосування потрібно мати при собі паспорт.

Керівник управління економіки розповів, що переможців проекту “Громадський бюджет” буде декілька, на скільки вистачить передбачених 3 млн грн фінансування. Наразі ж усі 86 поданих проектів вартують близько 25 млн грн.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар