Сесія Кіровоградської обласної ради: обличчя і рішення

Сьогодні, 30 серпня, у Кропивницькому відбулося 23-тє засідання сесії Кіровоградської обласної ради восьмого скликання. Серед питань, які розглядали депутати, були преміювання голови облради, призначення директора дитячої обласної лікарні, списання і безоплатну передачу майна, розширення територій заповідного фонду, формування мережі ліцеїв у Кропивницькому та інші.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Перед початком сесії голова обласної ради Юрій Дрозд нагородив одного зі своїх попередників на посаді – голову облради 2014 – 2020 років. Олександра Чорноіваненка  відзнакою Кіровоградської області “За заслуги” ІІ ступеня “за багаторічну сумлінну працю, особистий вагомий внесок у розвиток місцевого самоврядування області, активну громадську позицію і депутатську діяльність”.

4

6

Серед важливих фінансових питань, що розглядали цього дня депутати, було преміювання Юрія Дрозда. Так 35 з 45 присутніх підтримали проект рішення про збільшення премії голові обласної ради до 35% посадового окладу.

Нагадаємо, під час сесії 21 грудня 2023 року депутати теж приймали рішення про премії, надбавки і матеріальну допомогу для Дрозда на 2024 рік.

8

20

Також депутати розглянули кандидатури на присудження Премії Верховної Ради України. Ідеться про педагогічних працівників області:

  • ЛЕОНТЮКА Богдана Борисовича – директора Голованівського професійного ліцею,
  • ПРОКОПЕЦЬ Наталію Олексіївну – учительку хімії та біології ліцею «Вікторія П», що в Кропивницькому.

Ще одним питанням освітньої сфери стало за формування мережі академічних ліцеїв із 50 закладів. За рішення депутатів, до 1 вересня 2027 року міські, селищні і сільські ради, які є засновниками закладів освіти повинні забезпечити академічні ліцеї відповідною матеріально-технічною базою, інтернетом, доукомплектувати колективи і провести конкурси на посади директорів.

11

18

Наступним рішенням депутати перепризначили керівника Кіровоградської дитячої обласної лікарні. Ним знову став Василь Хорощак – єдиний кандидат на конкурсі, який вже 11 років очолює цей заклад.

Також обласні обранці прийняли рішення про оголошення такими, що належать до природно-заповідного фонду місцевого значення, території Компаніївської селищної ради:

  • “Балка Гордієвська”,
  • “Балка Наглядівська”,
  • “Балка Петрівська”,
  • “Балка Шатравина”

9

7

Серед питань, ініційованих до розгляду депутатами, був звіт голови обласної ради Юрія Дрозда про невиконання обласною радою рішення суду про поновлення на посаді директора-художнього керівника Кіровоградського обласного театру Вячеслава Вандрашека.

Та Дрозд заявив, що є третьою стороною в цій справі, оскільки рішення суду стосується обласної ради, а не його безпосередньо.

Про ситуацію поінформував  керівник юридичного відділу обласної ради:

“Ознайомившись з документами виконавчого провадження, відділ юридичного забезпечення обласної ради дійшов до висновку, що виконавчий документ, надісланий судом першої інстанції, не може бути виконаний і не підлягає виконанню.

Відповідно відділ сформував свою пропозицію, яку підтримав голова Кіровоградської обласної ради”

Нагадаємо, 12 серпня цього року Відділ примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби наклав другий штраф на Кіровоградську обласну раду через невиконання рішення суду про поновлення Вячеслава Вандрашека на посаді директора театру корифеїв.

Загалом облраду ошфтрафували 15 тисяч 300 гривень за невиконання рішення суду.

15

1

5

10

3

13

14

16

19

21

22

23

24

25

Світлана Листюк. Фото Олексія Каприці

Поширити:

Залишити коментар:

коментар