Кропивницький побратався з двома європейськими містами

© Прес-конференція про результати візиту в міста-побратими Кропивницького

Нещодавно Кропивницький встановив побратимські відносини з двома європейськими містами – німецьким Крефельдом та нідерландським Венло. На початку вересня делегація з міської ради відвідала міста-побратими, де обговорили напрямки подальшої співпраці.

Про це йшлося під час прес-конференції в міській раді, інформує Перша електронна газета.

Спочатку делегати побувати у місті Крефельд, де їх дуже гостинно зустріли – розповів Михайло Бежан.

Візит здійснювався з метою встановлення дружніх стосунків, налагодження подальшої взаємодії і обговорення гуманітарної допомоги Кропивницькому у військовий час. Присутня була Ірина Шум – консул українського посольства в Німеччині. Мер Крефельд виголосив перед присутніми промову, насичену вагомими для України і Кропивницького тезами. Зокрема про підтримку у відновленні, розвитку економіки, реалізації міжнародних освітніх проєктів тощо.

Цитати з промови зачитала Тетяна Ломова – начальниця управління економіки КМР, учасниця делегації:

Кропивничани презентували іноземним колегам економічний потенціал міста, розповіли про бізнес-проекти, які нині реалізуються попри війну, запросили долучитися до виставки “АгроЕкспо” наступного року.

Аналогічна зустріч відбулася у місті Венло (Нідерланди). Начальник Кіровоградської ОВА Андрій Райкович звернувся до депутатів і очільників міст-побратимів Кропивницького, записавши для них відео, адже сам приїхати не зміг через обставини війни:

Після ряду офіційних зустрічей кропивницьким делегатам показали соціальний гуртожиток, у якому живуть українські переселенці. Як відзначив Михайло Бежан, умови проживання там на дуже високому рівні, дорослих забезпечили роботою, а дітей – місцями в закладах освіти. Він висловив сподівання, що і в місцевих – кропивницьких – гуртожитках вдасться створити не гірші умови для ВПО.

Також він відзначив, що міськрада раніше отримала від міста-побратима 5 тисяч євро, які вклали у створення бомбосховища у ДНЗ №14 “Калинка”. А під час цієї поїздки – десять ноутбуків, які передадуть місцевим закладам освіти.

photo-5233744033787007925-y

Як додала Тетяна Ломова, начальниця управління економіки департаменту з питань економічного розвитку, Кропивницький отримав від міст-побратимів пропозиції про налагодження партнерських стосунків між окремими закладами освіти, формування мереж шкіл-побратимів, створення онлайн-курсів з вивчення німецької мови для кропивницьких школярів із німецькими однолітками, реалізацію проектів освітнього студентського обміну, зокрема стажування і практикування студентів ЦДУ в Німеччині.

Для вивчення пропозицій, які надійшли від адміністрацій Крефельда і Венло, у кропивницькій міській раді найближчим часом проведуть окрему нараду.

Нагадаємо, побратимом Світловодська стало німецьке місто Шорндорф.

Читайте також: У Приютівській ТГ реалізували три соціальні ініціативи, які підтримав уряд Німеччини

Поширити:

Залишити коментар:

коментар