Кабмін погодив звільнення очільника Кіровоградської ОДА Андрія Назаренка

Кабінет Міністрів України погодив звільнення з посади голови Кіровоградської облдержадміністрації Андрія Назаренка. Рішення прийняли за згодою сторін.

Про це у своєму телеграм-каналі написав нардеп Василь Мокан, повідомляє Перша електронна газета.

Тепер питання зі звільненням розгляне президент.

Нагадаємо, у серпні 2020 року під час презентації Стратегії розвитку Кіровоградської області на 2021-2027 роки Володимир Зеленський представив нового голову Кіровоградської обласної державної адміністрації Андрія Назаренка. Тоді Зеленський застеріг його від повторення історії попереднього голови ОДА Андрія Балоня, якого підозрюють у вимаганні і отриманні хабаря.


Андрій Назаренко закінчив Інститут міжнародних відносин КНУ імені Тараса Шевченка, де навчався на одному курсі з ексголовою Кіровоградської ОДА, представником “Партії Регіонів” Андрієм Ніколаєнком.

Був Консулом в посольстві України в Республіці Корея. Там же посаду третього секретаря обіймав і Ніколаєнко.

На Кіровоградщині Назаренко працював за керівництва регіонала Сергія Ларіна, який очолював Кіровоградську ОДА у 2010-2013 рр., та його наступника – вже згадуваного Андрія Ніколаєнка (2013-2014 рр).

Так у 2010 poці Назаренка призначили диpектopом pегіoнальнoгo центpу з інвестицій та poзвитку. А в 2012 poці він став начальником КП “Pегіoнальна служба oхopoни і pеставpації пам’ятoк містoбудування та аpхітектуpи”.

У 2014-2019 працював помічником народного депутата України Максима Єфімова – вихідця з Краматорська, який з 2007 по серпень 2014-го року був членом “Партії Регіонів”. Після перейшов у новостворену «Партію розвитку України», що складалася переважно з колишніх регіоналів.

Офіційно останнім місцем роботи Андрія Назаренка вказано ТОВ “2-й імені Петровського цукровий завод” (селище Олександрівка). Та на засіданні Кабміну він зазначив, що працює заступником директора великого свинокомплексу.

Назаренко одружений, у нього двоє синів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар