Колишній безробітний з Кіровоградщини увійшов у ТОП-10 нардепів України за кількістю наявної готівки

© Олег Воронько | Facebook

Депутат від “Слуги народу” Олег Воронько, який пройшов у Верховну раду від Кіровоградщини, став лідером у своїй фракції й увійшов у ТОП-10 нардепів України за кількістю задекларованої готівки.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією “Радіо Свобода”.

Проаналізувавши декларації усіх 420 чинних нардепів за 2020 рік, журналісти виявили, що багато з них задекларували у власності своїх родин мільйонні суми готівкових заощаджень. Гроші зберігають у різних валютах, тому для точнішого порівняльного аналізу, задекларовані кошти переведені у гривневий еквівалент, відовідно до офіційного курсу  Нацбанку станом на 7 квітня 2021 року.

У результаті підрахунків, виявилося, що найбагатшим за кількістю готівки у фракції партії “Слуга народу” є Олег Воронько, який за минулий рік загалом задекларував понад 139,5 мільйонів гривень.

У загальному рейтингу по Верховній раді донедавна безробітний Воронько знаходиться на десятому місці, ставши в один ряд із такими відомими і досвідченими політиками і бізнесменами як Петро Порошенко, Юлія Тимошенко, Нестор Шуфрич, Ігор Абрамович і Олександр Фельдман.

Нагадаємо, Олег Воронько став народним депутатом за результатами парламентських виборів у 2019 році. Його обрали по виборчому округу № 103: м. Олександрія, Долинський, Олександрійський, Петрівський, Устинівський райони. На момент обрання він позиціонував себе як офіційно безробітний. Проживав у Світловодську.

Із відкритих джерел відомо, що Воронько займається реалізацією проєктів в ІТ-сфері і є засновником «Інстант Фудс Груп» і ТОВ «Агротрейд груп».

На питання про походження своїх статків нардеп відповів, що основний капітал заробив ще у 90-і роки, «працюючи у достатньо великому бізнесі», а спосіб їхнього зберігання йому підказав особистий досвід.

«Протягом багатьох років усі ми були свідками різного роду економічних потрясінь та криз (гіперінфляція, катастрофічне падіння курсу національної валюти, «банкопади» і таке подібне), тому спосіб зберігання підказав особистий досвід. Зважаючи на те, що наша родина багато подорожувала світом, не було нічого складного «акумулювати» заощадження в оптимальному, як на мене, вигляді. А інвестиції в інші активи залишимо на майбутнє», – пояснив Воронько.

Читайте також:

Ексголова ОДА та нардеп із Кіровоградщини пропустили всі голосування Верховної Ради у березні 

Нардеп Мурдій грався ручкою у Верховній Раді і запхав колпачок у гніздо для навушників

Поширити:

Залишити коментар:

коментар