Ігоря Степуру не поновили на посаді заступника голови облради

Депутати обласної ради не підтримали поновлення Ігоря Степури на посаді заступника голови облради. Його звільнили нібито за систематичне порушення регламенту, але згодом він оскаржив це рішення у суді і виграв справу.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

На сьогоднішньому засіданні за поновлення Ігоря Степури проголосували 11 із 33 присутнiх депутатiв. Цих голосів не вистачило для прийняття рішення.

Нагадаємо, у вересні 2019 року Ігоря Степуру звільнили 42 голосами під час таємного голосування. Проти звільнення було 7 депутатів.

У своєму виступі перед голосуванням Ігор Степура зазначив, що у депутатів немає підстав для його звільнення, бо ніяких систематичних порушень регламенту роботи облради з його боку не було.

Також він назвав себе “спецназом опозиції” і наголосив на “новому імпульсі від Партії Регіонів”. Своє звільнення Степура вважає суто політичним питанням, висунутим Опозиційною платформою “За життя” Віктора Медвечука проти націоналістів і свободівців.

Згодом суд поновив Ігоря Степуру на посаді, оскільки його звільнення відбулося з порушенням регламенту. Зокрема, проєкт про звільнення не оприлюднили на сайті облради за 20 робочих днів до його розгляду. Також йому мають виплатити зарплату через вимушений прогул.

Нагадаємо, Зеленський звільнив голову Долинської РДА, якого ж сам призначив у квітні.

Читайте також: Голова ОДА призначив своїй заступників “кураторами” новостворених районів

Поширити:

Залишити коментар:

коментар