У Кропивницькому мітингувати за відставку голови Офісу президента

© скріншот з відео

Учора, 21 травня, у Кропивницькому представники громадської організації “Національний корпус” влаштували акцію за відставку голови Офісу президента Андрія Єрмака. Подібні мітинги відбулися по всій Україні.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Суспільного.

Протестувальники написали звернення до президента Володимира Зеленського з вимогою звільнити Андрія Єрмака бо, на їх думку, він не відповідає посаді.

Організатор акції Дмитро Потоцький розповів про вимоги протестувальників:

“Ми вимагаємо, щоб звільнили керівника Офісу президента Єрмака, який своїми діями порушує всі закони. Єрмак не мав жодного права приймати участь у тристоронній кампанії, яка відбувалась у Мінську, підписувати папери, на які не мав жодного дозволу, а також те, що він роздає посади незаконно, і він являється корупціонером. 11 березня 2020 року у місті Мінськ було підписано черговий протокол засідання з мирного врегулювання ситуації в Донецькій –Луганській області. У ЗМІ були опубліковані фото протоколів з візою “Згоден” та підпис Єрмака”.

Акція тривала 15 хвилин. Порушень громадського порядку поліція не зафіксувала.

Прокоментувати мітинг Андрія Єрмака попросили під час прес-конференції. Він пообіцяв поговорити після завершення, врешті пішов. Раніше Єрмак говорив – до мінських переговорів не допустять бойовиків. Участь можуть брати лише мирні жителі окупованих територій.

Ось що сказав президент Володимир Зеленський про відповідність займаній посаді Андрія Єрмака:

“Якщо ви кажете: хто такий пан Єрмак? Пан Єрмак з приводу досвіду. Він не має досвіду, як кінопродюсер. Він завжди був досвідченим юристом, він має саме ту освіту, яку необхідно мати голові Офісу президента, як мені здається. Це інститут міжнародних відносин, правознавство, міжнародне право. Це і є освіта пана Єрмака. Він не є моїм кумом, він є моєю довіреною особою, я йому довіряю і дійсно він є голова Офісу”.

Нагадаємо, кропивничан закликають приєднатися до всеукраїнської акції «Стоп Реванш!».

Читайте такожАвтодорожники Кіровоградщини заявили Зеленському про корупцію керівництва по тендерам на 1,4 мільярда

Більше дивіться в сюжеті Суспільного:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар